Băsescu îi laudă pe maghiari şi critică UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a ţinut, ieri, un lung discurs despre vizita sa în Harghita şi Covasna, în care a vorbit atât despre valorificarea laptelui sau "nevalorificarea apelor

Preşedintele Traian Băsescu (foto) a ţinut, ieri, un lung discurs despre vizita sa în Harghita şi Covasna, în care a vorbit atât despre valorificarea laptelui sau "nevalorificarea apelor minerale", cât şi despre faptul că UDMR reprezintă "echivalentul PSD".

"Le pot comunica liderilor maghiari că am întâlnit foarte frecvent în abordarea oamenilor (…) etichete pe care cetăţenii li le pun: corupţi, baroni, nedemocratici - vă pot pune şi nume lângă aceste etichete, dar nu vreau să personalizez, li le voi comunica liderilor UDMR - sau echivalentul PSD", a spus Băsescu. El a mai susţinut că UDMR are "un comportament feudal" în administraţie, întrucât "nimic ce nu este UDMR nu are drept de supravieţuire, nici politic, nici ca salariat". Potrivit lui Băsescu, ministrul UDMR Laszlo Borbely a încercat să blocheze acordarea ajutoarelor pentru încălzire în Odorheiu Secuiesc, întrucât primarul acestei localităţi aparţinea UCM.

Berea, indicele sărăciei

O mare parte a discursului său, şeful statului a explicat cât de săraci sunt locuitorii judeţelor Harghita şi Covasna, deşi sunt foarte harnici şi dispun de resurse naturale. "Oamenii din Covasna şi Harghita sunt departe de a-şi permite de multe ori ceea ce în mod obişnuit noi, la Bucureşti, ne permitem, ca, de exemplu, să bei două pahare cu bere la un târg", a arătat Băsescu.

El a reluat şi afirmaţiile potrivit cărora copiii maghiari au dificultăţi în învăţarea limbii române, din cauza manualelor prea dificile.

"Copiii maghiari învaţă limba engleză cântând şi limba română plângând", ar fi spus un profesor de limba română, citat de Băsescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite