FOTOGALERIE Băsescu, la Tribunal: Spaţiul public a ajuns "extrem de poluat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu s-a prezentat la Judectoria Sectorului 5 în procesul pe care i l-a intentat deputatului PSD Mugurel Surupăceanu. Preşedintele îl acuză pe Surupăceanu de calomnie.

UPDATE Preşedintele nu a rămas până la finalul procesului, el a plecat imediat după audieri.

image

UPDATE Traian Băsescu fost audiat de magistraţi. El a răspuns la întrebările formulate de Mugurel Surupăceanu. Deputatul PSD a pregătit 11 întrebări, dar instanţa a respins unele dintre ele.

Preşedintele a precizat că a venit în faţa instanţei pentru că respectă justiţia.

Preşedintele a făcut referire la un raport din 2009, întocmit de administraţia prezidenţială, care preciza că etnobotanicele trebuie interzise, dar nu incriminate imediat.

Preşedintele a explicat în instanţă că nu el a întocmit acel raport, ci experţii."La vremea raportului prezidenţial, etnobotanicele nu erau interzise", a spus Băsescu. El a adăugat că li s-au acordat zece zile celor care cormercializau aceste substante ca să scape de ele: "Nu puteai să-i spui omului: de mâine te arestez!"

"Apariţia şi nivelul de propagare a fenomenului etnobotanicelor a reprezentat o surpriză şi pentru autorităţi. S-a dorit acordarea unui termen pentru intrarea în legalitate, pentru că aceste droguri uşoare nu erau legale până la apariţia ordonanţei de urgenţă. În plus, este nevoie şi de un timp pentru ca acţiunile autorităţilor statului să fie planificate pentru a putea avea eficienţă", a explicat Traian Băsescu.

"N-am dat atenţie afirmaţiilor până la momentul la care am văzut efectele, şi aici mă refer la abordările din presă, cum că Băsescu şi-a finanţat campania din droguri. Atunci am considerat că trebuie să acţionez", a subliniat preşedinte. El şi-a mai motivat decizia de a apelat la instanţă pentru a atrage atenţia asupra faptului că spaţiul public a ajuns "extrem de poluat". 

image

UPDATE Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Judecătoria Sectoruiului 5. El a declarat că a cerut daune simbolice pentru că este interesat de "prestigiul instituţiei" şi al său şi apoi de bani. În urmă cu aproximativ un an, preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD Mugurel Surupăceanu şi i-a cerut daune simbolice de un leu.

Întrebat ce le va spune magistraţilor, Traian Băsescu a răspuns: "depinde ce mă întreabă". El a precizat că nu este supărat pe Suruupăceanu.

UPDATE Potrivit avocatului lui Băsescu, preşedintele se va prezenta la proces. Traian Băsescu l-a dat în judecată pe deputatul PSD, pentru calomnie, după ce Surupăceanu a declarat că Preşedinţia şi Guvernul favorizează consumul de droguri uşoare.

Deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu, şi-a afirmat convingerea, la sfârşitul lunii aprilie că va câştiga procesul pe care i l-a intentat preşedintele.

"Băsescu va pierde procesul, iar acest eşec îi va crea un mare prejudiciu de imagine. El m-a dat în judecată şi a cerut daune materiale pentru că i-am lezat demnitatea şi onoarea. Responsabilitatea sa politică e foarte mare, mai ales că el oferă modele de urmat pentru unii dintre români, respectiv pentru cei care îl admiră. Dacă instanţa va confirma că am avut dreptate, riscă să îşi piardă legitimitatea morală", a spus atunci Mugurel Surupăceanu.

Traian Băsescu mai are un proces pe rol astăzi, pentru calomnie. El l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu după ce acesta a declarat că a văzut cu ochii lui incidentul din filmuleţul difuzat înaintea alegerilor din 2009, în care preşedintele care ar fi lovit un copil.

image
image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite