Băsescu l-a făcut "găozar" pe un ziarist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

noului director al SRI, l-a întrebat câţi securişti mai sunt în acest serviciu secret. Iniţial, Băsescu a precizat, din proprie iniţiativă, că în SRI nu mai există cadre din direcţiile

noului director al SRI, l-a întrebat câţi securişti mai sunt în acest serviciu secret. Iniţial, Băsescu a precizat, din proprie iniţiativă, că în SRI nu mai există cadre din direcţiile întâi şi a şasea ale Securităţii. Când a fost întrebat dacă chiar nu mai sunt securişti în SRI, preşedintele României i-a reproşat, public, ziaristului respectiv, că are nevoie de un titlu de prima pagină. Ulterior, şeful statului a profitat de momentul în care pleca din sediul SRI, iar camerele de luat vederi nu îl înregistrau, pentru a le spune, fostului şi actualului director al SRI, Radu Timofte şi, respectiv, George Maior, că un astfel de "găozar" îi poate atrage într-o "capcană". Cel calificat astfel se afla la circa un metru în spatele preşedintelui, iar insulta a fost auzită de mai mulţi jurnalişti. În consecinţă, ziaristul insultat de şeful statului l-a întrebat pe Băsescu ce a făcut să merite o astfel de remarcă. şeful statului nu numai că nu a negat, dar a părut chiar hotărât să-şi menţină afirmaţia, aşa că i-a spus ziaristului că nu merita altceva, după care a plecat.
Două ore mai târziu, la sediul SIE, Băsescu a ignorat întrebările ziariştilor în legătură cu acest incident.
Nu este prima oară când preşedintele Băsescu foloseşte astfel de expresii la adresa celor care-l enervează.
Cele mai dure cuvinte i-au fost adresate lui Adrian Năstase, în primăvara anului 2000. Atunci, la ceremonia de instalare în funcţia de primar, în faţa Teatrului Nottara, Băsescu le-a spus celor care-l înconjurau că, spre deosebire de Năstase, el nu face dragoste cu posteriorul.
În acel moment, Năstase şi Băsescu erau vecini de scară, iar ei şi familiile lor se vedeau aproape zilnic.
După ce a fost ales preşedinte, Băsescu a explicat extrem de plastic relaţia sa privilegiată cu SUA, în loc de Uniunea Europeană. "Decât să s... p... la mai mulţi licurici mici, prefer să s... p... la un licurici mare", a relatat, un ziarist, o discuţie privată cu Băsescu.
Recent, enervat pe un articol din Adevărul despre activitatea sa în decembrie 1989, Băsescu a trimis un mesaj pe forumul ziarului: "Să vă dea Dumnezeu atâta sănătate cât adevăr este în acest articol".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite