Basescu se intoarce la popor in 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca un referendum pentru modificarea Constitutiei ar putea fi organizat in 2006, concomitent cu alegerile pentru desemnarea celor 35 de europarlamentari

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca un referendum pentru modificarea Constitutiei ar putea fi organizat in 2006, concomitent cu alegerile pentru desemnarea celor 35 de europarlamentari romani, care vor reprezenta tara noastra in legislativul de la Strasbourg. El a spus ca un astfel de referendum ar putea fi organizat fie pentru a intreba populatia daca doreste un parlament unicameral sau bicameral, fie pentru a se trece direct la validarea modificarilor la Constitutie - daca pana atunci se ajunge la un consens in legatura cu viitoarea structura politica. Basescu a anuntat ca in perioada urmatoare va continua discutiile pe aceasta tema si cu reprezentanti ai societatii civile, iar ulterior isi va "asuma procesul de armonizare". "Nu plec de la ideea preconceputa ca trebuie sa fie asa cum am propus eu, dar sunt convins ca in momentul in care voi aduce argumente in discutie, vor constitui elemente importante care pot face ca si alte structuri politice sa adopte aceasta solutie (a parlamentului unicameral - n.red.), iar dincolo de parerile noastre exista o parere suverana pe care o refuzam: parerea poporului roman", a declarat presedintele Romaniei. Basescu a sustinut insa ca toate partidele care au venit la consultarile pe care le-a initiat la Palatul Cotroceni au fost de acord ca Parlamentul Romaniei trebuie modernizat. In ceea ce priveste faptul ca PSD si PRM au refuzat sa participe la aceste discutii, Basescu a spus doar ca isi va indeplini obligatia de a le invita si in viitor. "Vine cine e interesat. Cine considera ca trebuie reformat sistemul politic romanesc a venit. Cine considera ca e de mare interes integrarea in Uniunea Europeana si modul cum partidele pot s-o sprijine prin diplomatia parlamentara a venit. Cine nu, nu", a comentat Basescu absenta partidelor de opozitie.
PSD ramane pe pozitii
Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca seful statului a ratat o buna ocazie de a aduce impreuna pe cei care doresc reforma politica in Romania. ,Presedintele Traian Basescu nu a reusit sa apropie pozitiile participantilor la consultari. Acestia au venit cu propriile pozitii, cunoscute deja, si au plecat tot cu aceleasi", spune Geoana, care considera ca Traian Basescu nu a reusit sa medieze nimic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite