Băsescu, în presa italiană: Bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O publicaţie online din Italia îl acuză pe Băsescu că este vinovat de închiderea unor spitale şi şcoli în timp ce îi acuză pe profesori şi pe medicii de falimentarea sistemului pe care chiar el îl conduce de ani buni.

Publicaţia online din Italia îl critică pe Băsescu că a sacrificat oamenii săraci, pentru a putea gestiona criza economică: "Traian Băsescu a gestionat criza economică transferând toate sacrificiile pe spatele claselor sociale cele mai sărace. Este un susţinător al unui capitalism agresiv, adorând să îşi biciuiască poporul pe care îl acuză că e leneş.(...) Băsescu a devenit unul din cele mai nepopulare personaje din România".

De asemenea, jurnalistul italian, care a scris articolul critică şi declaraţiile făcute de preşedintele României legate de Ion Antonescu şi cele referitoare la Rusia: "A negat că Ion Antonescu (mareşal naţionalist, aliatul lui Hitler în al Doilea Război Mondial) ar fi fost vinovat pentru Holocaustul evreilor din România, apoi s-a declarat naţionalist şi a făcut declaraţii împotriva Rusiei, încercând astfel să speculeze mai vechile frustrări ale românilor împotriva vecinilor de la Est".

Giornaleitaliano.info îl descrie pe Traian Băsescu ca fiind un bătrân burghez comunist, fascist cu discurs ultranaţionalist. „Este un bătrân comunist burghez care a devenit un capitalist prosper după 1990, atunci când şi-a schimbat dezinvolt orientarea politică (înainte de 1989, averea familiei Băsescu a depăşit 2.4 milioane lei). A fost ministru al Transporturilor în 1990, când România a fost la un pas de un război civil şi de mii de mineri (escortaţi de către Serviciul Român de Informaţii), veneau cu trenul la Bucureşti pentru a sprijini guvernul la putere.

Giornale Italiano, o publicaţie a tinerilor universitari italieni avertizează că, Traian Băsescu a început să îşi schimbe tactica, pentru a recâştiga popularitatea pierdută în ultimii ani.  Articolul se termină cu o poză a lui Traian Băsescu trucată, în care este asemuit lui Adolf Hitler.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite