Băsescu, externat înainte de termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României (foto) a părăsit ieri Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila", deşi toţi se aşteptau ca externarea sa să se producă cel mai devreme astăzi. Doctorul Mircea

Preşedintele României (foto) a părăsit ieri Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila", deşi toţi se aşteptau ca externarea sa să se producă cel mai devreme astăzi.

Doctorul Mircea Ghemigian, medicul chirurg care l-a operat pe preşedintele Traian Băsescu, a anunţat ca "opinia publică să se aştepte la acelaşi preşedinte pe care l-a avut", Băsescu putându-şi relua activitatea în câteva zile, perioada de convalescenţă fiind de scurtă durată, însă obligatorie, ca după orice intervenţie chirurgicală.

De asemenea, acesta a precizat că preşedintele Traian Băsescu va primi o substituire tiroidiană postoperatorie, în funcţie de dozările hormonale specifice.

Preşedintelui i-a fost extirpat un nodul de la lobul drept al tiroidei, fiind vorba de o tumoră benignă. Mircea Ghemigian a adăugat că starea preşedintelui Traian Băsescu, la ultimul buletin medical, a fost foarte bună, evoluţia postoperatorie fiind favorabilă pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în cursul nopţii şi în cursul zilei de duminică.

Preşedintele a declarat, la ieşirea din spital, că poate să-şi reia activităţile şi din acel moment, dar că va respecta sfatul medicilor şi va sta câteva zile pe acasă, la final mulţumind echipei de medici.

Totodată, Băsescu i-a lăudat pe medicii care l-au operat pentru decenţa de care au dat dovadă şi pentru că, deşi ştiau din iunie de această operaţie, nu s-au lăudat nimănui "de ce vor face ei". "Au avut tot respectul pentru mine ca om, dar şi pentru poporul român, pentru că era supus operaţiei preşedintele românilor", a adăugat el.

"În sfârşit, un armean bun"

Traian Băsescu a mulţumit echipei de medici în stilul său propriu, spunând că în sfârşit a întâlnit "un armean bun", referindu-se la doctorul Mircea Ghemigean. Întorcându-se de la maşină, şeful statului a adăugat că este vorba de fapt despre "un armean competent". Aluzia se referă probabil la relaţiile cu Varujan Vosganian, despre care a afirmat că este un ministru incompetent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite