Băsescu a condus cu două pahare "la bord"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

băut două pahare de vin la început, iar apoi cinci ore a băut numai apă", a declarat pentru Adevărul, Gigi Becali, patronul Stelei. Regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice prevede

băut două pahare de vin la început, iar apoi cinci ore a băut numai apă", a declarat pentru Adevărul, Gigi Becali, patronul Stelei. Regulamentul privind circulaţia pe drumurile publice prevede că permisul de conducere se reţine la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care concentraţia de alcool în sânge depăşeşte 0,80g/l, conducătorul auto a săvârşit o faptă penală, care se sancţionează cu închisoare de la unu la cinci ani. Vineri dimineaţa, la ora 5, nu se afla însă, pe lângă Golden Blitz, niciun agent de circulaţie care să-l pună pe şeful statului să sufle în fiolă. Cadrele SPP, care ocupau vreo patru maşini, nu au îndrăznit să-i atragă atenţia preşedintelui României că ar putea reprezenta un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, după ce a stat, timp de şase ore, în restaurant şi având în vedere inclusiv faptul că afară ploua foarte puternic.
Până la ora închiderii ediţiei, Administraţia Prezidenţială nu a oferit nicio explicaţie în legătură cu posibilitatea ca şeful statului să fi condus sub influenţa alcoolului şi nici cui aparţinea autoturismul, care nu apare în declaraţia de avere a lui Băsescu. Nu este clar cine a plătit petrecerea de la Golden Blitz, dar invitaţia i-a aparţinut şefului statului.

"Preşedintele s-a bucurat de ceea ce am spus eu despre Tăriceanu"
Becali ne-a declarat că Băsescu l-a sunat imediat după meci şi a invitat toată echipa Steaua la Golden Blitz. "M-a sunat şi înainte de meci, ca să-mi ureze succes şi să-mi spună scorul, dar nu l-a nimerit. Apoi m-a sunat în pauza meciului să-mi spună că ne calificăm cu 0 - 0", a mai spus finanţatorul Stelei. Preşedintele României a petrecut cu Becali la doar câteva ore după ce a refuzat să meargă la meci, întrucât acesta din urmă l-a jignit pe premierul Tăriceanu. Refuzul preşedintelui Băsescu de a participa la meciul Steaua - Rapid e văzut de Becali ca "un simţământ politic de moment". "Eu cred că preşedintele Băsescu s-a bucurat în legătură cu ceea ce am spus eu despre Tăriceanu", a mai adăugat Gigi Becali.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite