Băsescu coboară în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

descendentă oprindu-se luna aceasta la 53,8 la sută, de la 59,2 la sută în ianuarie 2006. Potrivit ultimului sondaj INSOMAR, realizat în perioada 7-11 septembrie 2006, şeful statului a atins un

descendentă oprindu-se luna aceasta la 53,8 la sută, de la 59,2 la sută în ianuarie 2006.
Potrivit ultimului sondaj INSOMAR, realizat în perioada 7-11 septembrie 2006, şeful statului a atins un maxim de încredere în februarie - 61,2 la sută, iar minimul l-a înregistrat în iulie - 52,3 la sută. Acelaşi studiu pune în evidenţă cea mai spectaculoasă evoluţie din zona Puterii, respectiv scăderea cotei de încredere a Monei Muscă, de la 57,5 la sută în ianuarie la 33 la sută în septembrie. De cealaltă parte, liderul PNG, Gigi Becali, s-a instalat în fruntea clasamentului încrederii în personalităţile politice din Opoziţie, cu 37,7 procente, deşi la începutul anului pleca de la 25,6 la sută. Becali este urmat de preşedintele PSD, Mircea Geoană, 32,3 la sută, şi de Corneliu Vadim Tudor, cu 23 de procente. Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, Alianţa D.A. ar strânge 44 la sută din opţiunile românilor, PSD - 22 la sută, PRM - 13 la sută, iar PNG şi UDMR, câte şase la sută. Sub pragul de accedere în Legislativ s-ar situa PC şi PIN, cu câte doi la sută.
În ceea ce priveşte modul în care este percepută de către cetăţeni activitatea Cabinetului Tăriceanu, sondajul arată că 46% din repondenţi sunt destul de nemulţumiţi, 23% - foarte nemulţumiţi, 28% - destul de mulţumiţi şi doar 3% - foarte mulţumiţi. În situaţia în care duminică ar fi alegeri şi toate partidele ar candida independent, fără a mai face alianţe între ele, 29% din români ar vota PD, 22% PSD şi 16% ar aplica ştampila în chenarul liberalilor. În ipoteza amintită mai sus, PRM ar obţine 12% din sufragii, UDMR şi PNG câte şase procente, iar conservatorii ar rămâne în afara parlamentului, cu doar 2%. Acelaşi scor electoral l-ar înregistra atât PIN, cât şi Forţa Democrată a lui Petre Roman, în vreme ce ţărăniştii lui Gheorghe Ciuhandu n-ar depăşi 1%. Autorii sondajului precizează că repondenţii percep relativ contradictoriu conflictul dintre liberali şi democraţi, 51% pronunţându-se pentru rezolvarea acestuia prin alegeri anticipate, iar 49% opunându-se ideii de a se organiza un scrutin înainte de termen. O altă concluzie a studiului este că tema "dosariadei" nu se bucură de prea mare succes în rândurile populaţiei, aproximativ 61% din români considerând-o "destul de puţin" sau chiar "deloc" interesantă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite