Băsescu atacă Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu: "Multumesc lui Dumnezeu, voi nu sunteţi ca Italia". Sunt cuvintele preşedintelui român înainte să se întâlnească cu premierul spaniol, Jose Luis Zapatero, aflat în vizită la

Traian Băsescu: "Multumesc lui Dumnezeu, voi nu sunteţi ca Italia". Sunt cuvintele preşedintelui român înainte să se întâlnească cu premierul spaniol, Jose Luis Zapatero, aflat în vizită la Madrid în Spania, relatează "Il Messaggero".

România, a specificat Băsescu, ar accepta să impună restricţii propriilor cetăţeni doar în prezenţa unei sentinţe a magistraturii, pentru că tara "nu se poate transforma într-o închisoare".

Criticând decizia guvernului italian de expulzare a cetătenilor români "din motive de siguranţă" după moartea Giovannei Reggiani, preşedintele român i-a cerut lui Zapatero să împiedice restricţia impusă asupra libertăţii de circulaţie a muncitorilor români.

Băsescu, în vizita oficială din Spania, a avertizat că dacă se va menţine restricţia, în doi ani va avea efectul unei "bombe cu ceas"provocând "violenţă şi tensiuni etnice".

De asemenea preşedintele a mulţumit Spaniei pentru felul în care tratează cetăţenii românii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite