Băsescu - asigurat de boală de Ioan Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnarea asigurării de către Boris Schneider, directorul general al ASIROM, a avut loc marţea trecută la doar câteva ore după ce Băsescu a fost operat la Viena.şeful statului a fost inclus în

Semnarea asigurării de către Boris Schneider, directorul general al ASIROM, a avut loc marţea trecută la doar câteva ore după ce Băsescu a fost operat la Viena.
şeful statului a fost inclus în aşa- numitul program "Aur" la sumele asigurate: 10.000 euro pentru intervenţii chirurgicale clasificate ca dificile sau complexe, 3.000 euro pentru intervenţii chirurgicale de dificultate medie şi 1.500 euro pentru cele cu grad redus de dificultate. Poliţa a intrat în vigoare pe 11 mai, ora 0.00, şi acoperă indemnizaţii pentru intervenţii chirurgicale în România sau străinătate ca urmare a unor accidente. Pentru boli, poliţa intră în vigoare cu 60 de zile mai târziu. Elena Niţu, managerul de comunicare de la ASIROM, contactată de Adevărul, a precizat că "ASIROM a oferit prima poliţă" cu ocazia lansării unui nou produs al companiei. Ea spune că "oferirea" poliţei nu face parte dintr-o campanie de promovare a produselor şi că Traian Băsescu nu ar urma să fie folosit ca imagine pentru ASIROM. Niţu mai spune că poliţa nu acoperă costurile pentru operaţia de la Viena. Întrebată dacă aceasta este gratuită pentru şeful statului, Niţă a precizat că a fost "oferită" şefului statului. Prima de asigurare a poliţei este de 884 euro.

A avut loc controlul medical obligatoriu?
Conform unor surse din domeniul asigurărilor, poliţele se pot încheia cu acordul scris al persoanei respective, după un consult medical, mai ales în cazul unui pacient cu o cazuistică deosebită, cum este preşedintele. Dacă ar fi existat un astfel de consult medical recent el ar fi trebuit să fie transmis şi Comisiei medicale care trebuia să hotărască cum urma să fie vindecat şeful statului. Managerul de comunicare de la ASIROM nu a făcut nicio precizare privind controlul medical, evitând să răspundă. De asemenea, Preşedinţia nu a explicat dacă Traian Băsescu a acceptat poliţa. De altfel, Adriana Săftoiu, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, nu a răspuns la niciuna dintre întrebările ziarului Adevărul pe această temă.

Un personaj controversat aflat în atenţia DNA
Ioan Niculae, deţinătorul pachetului majoritar la ASIROM, s-a aflat în centrul mai multor scandaluri în ultimii ani. Privatizarea Tutunului Românesc, a Rafinăriei Astra sunt doar câteva cazuri care au ţinut şi prima pagină a ziarelor. Ultimul caz care este legat de afacerile acestuia îi are ca protagonişti pe fostul şef al SRI Prahova, Corneliu Păltânea, şi fostul adjunct al acestuia, Daniel Bucur. Păltânea şi Bucur ar fi sustras, începând din 1993, conform anchetatorilor, benzină şi motorină, şi ar fi supravegheat transporturile ilegale cu combustibil de la Rafinăria Astra Ploieşti, colonelul Daniel Bucur chiar însoţind cisternele pentru evitarea unui control inopinat. Prin încălcarea gravă a atribuţiilor de serviciu, cei doi ofiţeri ar fi blocat toate informaţiile adresate SRI Prahova cu privire la afacerile ilegale cu petrol de la Astra Ploieşti. Cei doi erau apropiaţi ai lui Ioan Niculae.
Afacerea "Tutunul Românesc" s-a aflat în atenţia Parchetului, până în prezent dosarul nefiind finalizat. Despre audierea lui Niculae la DNA în mai multe dosare s-au făcut mai multe anunţuri însă acest lucru nu s-a produs efectiv până în prezent.

Pierderi de zece milioane de euro şi acuzaţii de spălare de bani
În 2005, Asirom a avut pierderi de zece milioane de euro, după ce în 2004 acestea au fost de aproape şase milioane. ASIROM este controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, prin societatea Interagro, care deţine peste 50% din acţiuni. Alţi acţionari sunt rafinăria Astra Română (circa 8%), fondurile de investiţii QVT (peste 12%) şi Broadhurst Investments (15%). Fondul de investiţii QVT, unul dintre acţionari, a cerut recent demisia Consiliului de Administraţie şi a directorului general al ASIROM, acuzându-i de fraude financiare şi spălare de bani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite