Băsescu îşi aminteşte că la Revoluţie a vizitat sediul Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sediul Securităţii din Constanţa, iar prezenţa sa pe listele CFSN se datorează tocmai acestui lucru. Astfel, revoluţionarii contrazic total cele declarate de preşedinte la emisiunea "Sinteza

sediul Securităţii din Constanţa, iar prezenţa sa pe listele CFSN se datorează tocmai acestui lucru.
Astfel, revoluţionarii contrazic total cele declarate de preşedinte la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3. "La Revoluţie am aflat, dacă vreţi - cred că era 21, eu nu am exact memoria evenimentelor - ştiu că pe un telex, fiind la Inspectoratul Navigaţiei Civile în Portul Constanţa, la sediu, am început să primim informaţii că este o revoltă la Timişoara. Pe urmă, au apărut evenimentele din Bucureşti. Le-am văzut la televizor şi am rămas în biroul meu de la etajul 7 din clădirea NAVROMAR timp de 3 zile şi 3 nopţi consecutiv", spunea preşedintele Băsescu. În schimb, Mihai Burtă, unul dintre cei care s-au aflat vreme îndelungată în sediul Securităţii, susţine contrariul. "Băsescu a fost la Securitate în data de 22 decembrie, în jurul orei 16.00, şi i s-a făcut o legitimaţie".
"A stat zece minute şi a venit să ne întrebe pe noi, revoluţionarii, dacă vrem apă minerală şi mâncare", ne-a declarat Mihai Burtă, unul dintre revoluţionarii din Constanţa. Traian Băsescu se află pe listele CFSN tocmai pentru că a ajuns la sediul Securităţii şi nu pentru că era şeful unei instituţii. De fapt, pe tabelele care sunt publice, se află şefi de instituţii, dar există şi oameni care nu aveau de-a face cu vreun post de conducere. Preşedintele spune, în schimb, că a fost trecut pe liste atunci când s-a prezentat la prima şedinţă a CFSN. "Atunci cred că s-a făcut tabel cu membrii CFSN. Dar în primele zile, când era toată nebunia, eu nu am plecat din birou. Acolo veţi constata că sunt toţi şefii de instituţii din municipiul Constanţa sau din judeţ", a mai spus şeful statului. Mihai Burtă are o altă variantă. "Toată lumea care făcea câţiva paşi în sediul Securităţii era trecută într-un tabel. Acestea erau necesare pentru a documenta în faţa legii că am fost de la începutul Revoluţiei în acest sediu. Nu neagă nimeni că n-a fost (la sediul Securităţii - n.r.), dar nu a urcat nicio treaptă (în interiorul clădirii - n.r.). Acolo unde era sediul Securităţii erau oamenii noştri, era o intrare unde se legitimau oamenii şi le făceau pe loc o legitimaţie", mai spune Burtă.
Consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu: "Sensul celor afirmate de preşedinte, că a stat consecutiv trei zile şi trei nopţi în birou, trebuie interpretat în sensul că în perioada respectivă a fost la serviciu, ceea ce înseamnă că în perioada respectivă a fost şi în port, şi la căpitănie, şi la danele petroliere. Preşedintele confirmă ceea ce a spus domnul Burtă: a primit un telefon şi a plecat, pentru zece minute, la sediul CFSN - care se afla în sediul Securităţii şi al miliţiei. Aceasta infirmă însă ceea ce a spus ziaristul Paul Pârvu, şi anume că preşedintele şi-ar fi căutat dosarul timp de două zile şi două nopţi. Preşedintele nu a negat că a fost trecut pe tabel şi că a primit o legitimaţie CFS".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite