Băsescu: În 2010 vom scăpa de criză/ Nu avem de ce să nu fim mândri de ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mesajul său pentru noul an, preşedintele Traian Băsescu a spus că 2010 va fi anul în care "vom scăpa de criză", iar românii au de ce să se mândrească cu ţara lor. 

Preşedintele şi-a rostit discursul având-o alături pe soţia sa, Maria. Președintele a petrecut Revelionul la Sinaia.

"Va fi un an în care vom scăpa de criză, va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în anul 2009. 2010 va fi, în acelaşi timp, anul în care se va hotărî dacă suntem capabili să rămânem loiali comenzii pe care poporul român ne-a dat-o pe 22 noiembrie. Oamenii politici au de trecut testul loialităţii şi al fidelităţii faţă de propriul lor popor. Comanda primită de la români pe 22 noiembrie nu poate să fie negociată. Avem toţi obligaţia să răspundem acestei comezi, acestei voinţe pe care românii au exprimat-o prin prin vot şi în cel mai democratic mod", a declarat şeful statului.

"Nu avem de ce să nu fim mândri de ţara noastră", a mai declarat preşedintele. El a subliniat că ar trebui să facem din solidaritate "un mod de a trăi".

El a subliniat că 2010 va trebui să fie "dedicat" reformei statului, proces care trebuie să înceapă cu Parlamentul, cu sistemul de educaţie şi cel de sănătate.

"Fără reforma statului nu vom putea valorifica în favoarea românilor creşterea economică ce va fi reluată în al doilea trimestru al anului 2010. Închei urându-vă multă sănătate, bucurie, fericire în familii şi, cel mai important lucru, solidaritate, solidaritatea cu noi înşine şi cu obiectivele noastre", a explicat Băsescu.

Cum era firesc urarea de "La mulţi ani!" n-a lipsit: "La mulţi ani români din interiorul frontierelor şi din afara frontierelor. La mulţi ani etnici români magiari, rromi, turci , tătari şi tuturor etniilor. La mulţi ani Armatei Române. Vă doresc la toţi La mulţi ani! La mulţi ani România! La mulţi ani români! La mulţi ani ţară dragă!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite