LIVE TEXT Declaraţii de presă. Preşedintele Băsescu se întâlneşte cu omologul turc Abdullah Gul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte astăzi, la Ankara, cu omologul turc, Abdullah Gul, iar mâine, la Istanbul, cu premierul Recep Tayyp Erdogan şi cu Preafericirea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Grec. Şeful statul va face la 8.45 declaraţii de presă despre vizita de stat în Turcia.

Iată declaraţiile preşedintelui

Voi semna un parteneriat strategic care se referă şi la cooperarea politică extrenă, la aceea în domeniul militar şi politica de securitate (ambele ţări sunt membre NATO). Un accent deosebit se pune în document pe cooperarea economică.

Piaţa turcă este o piaţă care poate fi dezvoltată în continuare.

Vorbim de sectorul energetic, spre exemplu despre proiectul energetic Nabucco

Consider că este o vizită importantă, având ân vedere gradul de dezvoltare a Turciei

Cu premierul Erdogan avem o problemă. Dat fiind situaţia sa de sănătate, cred că îi voi face o vizită prietenească acasă

Preşedintele Traian Băsescu efectuează luni şi marţi o vizită de stat în Republica Turcia, la invitaţia omologului său, Abdullah Gül.

Şeful statului român are astăzi, la ora 11.45 convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Turcia, Abdullah Gül, iar în jurul orei 14.00i o întrevedere cu preşedintele Parlamentului de la Ankara, Cemil Cicek.

Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni astăzi şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Turcia. Marţi, şefului statului va participa la un Forum de afaceri turco-român, la Istanbul, va avea o întrevedere cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan şi va fi primit de Preafericirea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Grec.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite