Băsescu şi Tăriceanu, pelerinaj în cizme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zonele calamitate din Moldova au devenit loc de pelerinaj pentru politicienii români, în frunte cu preşedintele şi primul ministru. Toţi şi-au pus cizme de cauciuc şi au mers să vadă cu

Zonele calamitate din Moldova au devenit loc de pelerinaj pentru politicienii români, în frunte cu preşedintele şi primul ministru. Toţi şi-au pus cizme de cauciuc şi au mers să vadă cu ochii lor dezastrul lăsat de viituri.

Primii care au ajuns în zonă au fost ministrul Administraţiei şi Internelor, Cristian David, şi cel al Mediului, Attila Korody.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, a inspectat zonele inundate. Sâmbătă, şi preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Vicovu de Jos, una dintre cele mai afectate zone de inundaţii. "Nu sunteţi singuri şi vă asigur că vă vom ajuta să vă refaceţi casele", le-a spus Băsescu sinistraţilor.

În timpul vizitei preşedintelui, două ziariste au căzut în apă fiind salvate în ultimul moment de localnici. Şeful statului nu a aflat de incident decât spre sfârşitul vizitei.

Duminică, premierul a fost la Rădăuţi, Suceava şi apoi la Paşcani, Iaşi. Premierul le-a promis sinistraţilor ajutor guvernamental, atrăgând atenţia că persoanele care refuză evacuarea vor fi luate cu forţa. Tot ieri, şeful statului a ajuns şi la Borşa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite