Băsescu: Şcoala începe pe 15 septembrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Poate la Institutul de Marină", îi dau replica profesorii

"Anul şcolar va începe pe 15 septembrie. Chiar şi acolo unde s-au alocat sume mari pentru investiţii şi şcoala se modernizează se vor găsi soluţii pentru ca elevii să îşi facă orele. şcoala nu este un subiect de tabloidizare", a declarat, ieri, la Baia Mare, preşedintele Traian Băsescu. Afirmaţiile preşedintelui i-au uluit pe liderii de sindicat. Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", îl acuză pe Băsescu de cinism. "Poate că şcoala începe la Institutul de Marină
Mircea cel Bătrân
... Noi ştim un singur lucru: şcoala nu va începe vineri! E o formă de protest, o palmă morală dată politicienilor, inclusiv lui Traian Băsescu, pentru felul în care au înţeles să garanteze respectarea acordului semnat de Tăriceanu. Nu ştiu dacă preşedintele a fost vreodată alături de profesori", spune Nistor. Doina Lecca, reprezentant al FSLI, a declarat că "cel puţin în Bucureşti sunt o serie întreagă de şcoli care nu îşi pot deschide cursurile pentru că nu au unde, sunt începute lucrări din programul BEI şi copiii nu au unde să înveţe". Liderul FEN, Cătălin Croitoru, ne-a declarat că "s-ar putea să înceapă şcoala dacă mâine (n.r. astăzi) suntem chemaţi la negocieri, iar guvernanţii vin cu soluţii concrete de majorare a salariilor". şi ministrul Hărdău susţine că mâine începe şcoala. Acesta a declarat că va participa la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Miercurea-Ciuc.

Guvernul propune o creştere de 14 la sută a salariilor
Premierul Tăriceanu a anunţat ieri că va propune o creştere a salariilor profesorilor în 2007 în două etape, majorarea totală fiind de 14 la sută. "Negocierile cu sindicatele ar trebui să aibă în vedere şi veniturile profesorilor, nu doar salariile lor, pentru că aceste venituri provin tot de la bugetul de stat, nu din alte surse", a precizat premierul. "O creştere de 50 la sută, pe care au cerut-o unele sindicate, nu poate fi considerată serioasă şi sustenabilă", a mai spus primul-ministru. Tot ieri, Băsescu a militat încă o dată pentru descentralizarea sistemului educaţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite