Traian Băsescu, la inaugurarea Episcopiei Ortodoxe Române din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze, duminică, la întoarcerea de la Roma, că statul român îi protejează pe românii aflaţi în străinătate care nu încalcă legile, iar

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze, duminică, la întoarcerea de la Roma, că statul român îi protejează pe românii aflaţi în străinătate care nu încalcă legile, iar celor care fac acest lucru nu le oferă decât asistenţă.

Băsescu şi-a încheiat vizita de lucru de la Roma cu participarea la prima slujbă "pe pământ românesc" la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia. Din contribuţia statului român şi a Bisericii Ortodoxe, pământul pe care va fi construită o biserică aparţine, de câteva zile, ortodocşilor români din Italia.

Traian Băsescu a fost întâmpinat şi ovaţionat de sute de români, care au venit să-l salute. La finalul Sfintei Liturghii ţinute în aer liber, preşedintele le-a vorbit românilor despre rolul important pe care îl au, prin banii pe care îi trimit în sprijinul familiilor.

Băsescu i-a invitat pe români să se întoarcă acasă "în al doilea mandat al meu". "Aşa cum România are nevoie de banii voştri acum, la fel va avea nevoie peste câţiva ani de prezenţa voastră acasă", a spus şeful statului.

Băsescu a susţinut că în mai puţin de cinci ani românii care se vor întoarce vor câştiga aceleaşi sume ca în Italia. El le-a vorbit despre experienţele avute departe de casă, spunând că înţelege greutăţile prin care trec. El a asigurat comunitatea că, la nivel înalt, politicienii italieni cunosc adevărata situaţie a românilor din Peninsulă.

Schimb de daruri

Traian Băsescu a dăruit episcopiei nou-înfiinţate o icoană a Sfântului Andrei, ocrotitorul României, şi un set de vase episcopale. Soborul de preoţi i-a cântat Mariei Băsescu "La mulţi ani" pentru ziua de naştere sărbătorită sâmbătă. Preoţii i-au oferit acesteia icoana Fecioarei Maria, drept cadou pentru ziua onomastică de astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite