Băsescu, din nou la "Discriminare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia preşedintelui, care a spus că a găsit în doctorul care l-a operat de tiroidă, "în sfârşit, un armean bun", a pus pe jar Uniunea Armenilor din România (UAR). Băsescu s-a ales

Declaraţia preşedintelui, care a spus că a găsit în doctorul care l-a operat de tiroidă, "în sfârşit, un armean bun", a pus pe jar Uniunea Armenilor din România (UAR).

Băsescu s-a ales cu un nou dosar la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) pentru afirmaţia respectivă, iar ministrul economiei, Varujan Vosganian, l-a acuzat pe şeful statului că este "orbit de ură".
CNCD a fost sesizat de un cotidian central cu privire la afirmaţia recentă a preşedintelui Traian Băsescu, care a spus că a văzut în doctorul care l-a operat de tiroidă, "în sfârşit, un armean bun".

Liderul UAR, ministrul Varujan Vosganian, a reacţionat, ieri, declarând că şeful statului poate reprezenta un pericol pentru democraţia românească întrucât este obsedat de răfuieli personale. "Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu este o insultă deosebit de gravă adresată comunităţii armene din România, poporului armean de pretutindeni.

Armenii au avut în România o convieţuire care depăşeşte un mileniu şi în istoria modernă niciun conducător al statului român nu a avut decât remarci laudative", a declarat Vosganian. El a apreciat că este "un genocid moral" ca un şef de stat să socotească că armenii de pretutindeni nu merită să fie socotiţi buni sau competenţi.

Preşedintele a primit, recent, un avertisment din partea CNCD pentru expresia "ţigancă împuţită", pe care a folosit-o la adresa jurnalistei Andreea Pană. Potrivit vicepreşedintelui CNCD, Corina Comşa, în acest nou caz va fi respectată procedura standard care prevede citarea celor două părţi, urmată de o decizie a colegiului director. Data convocării părţilor nu a fost stabilită, dar termenul legal de soluţionare este de 90 zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite