Băsescu dă cu Atanasiu în liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

împotriva ministrului liberal al apărării, Teodor Atanasiu."Decizia a fost luată în urma transmiterii, de către procurorul general, a plângerilor penale împotriva ministrului Atanasiu", a

împotriva ministrului liberal al apărării, Teodor Atanasiu.
"Decizia a fost luată în urma transmiterii, de către procurorul general, a plângerilor penale împotriva ministrului Atanasiu", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Adriana Săftoiu, care este, totodată şi autoarea uneia din cele două plângeri. Liberalii s-au grupat rapid în jurul ministrului lor, atacând mutarea prezidenţială şi acuzându-l pe şeful statului de atitudine părtinitoare. "Cred că acuzele formulate la adresa ministrului liberal al apărării sunt nefondate şi puerile şi că ele au apărut ca reacţie la propunerea PNL de retragere a trupelor din Irak. Consider că preşedintele a orchestrat întrunirea Comisiei tocmai pentru a bloca, din punct de vedere mediatic, demararea campaniei de strângere de semnături pentru retragerea soldaţilor din Irak", a declarat secretarul Comisiei de apărare din Cameră, George Scutaru. Deputatul PNL a cerut Cotrocenilor să spună de ce a ales să ia în discuţie cazul lui Teodor Atanasiu, deşi au existat plângeri penale şi la adresa altor miniştri, cum ar fi Radu Berceanu.
"Se pare că Traian Băsescu are unităţi de măsură diferite pentru miniştrii liberali şi cei democraţi. El ar fi trebuit să instituie Comisia specială şi în alte ocazii, mai ales că au fost făcute sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, şi nu la abuz în serviciu. Cert este că, din şedinţa CSAT, s-au scurs informaţii, iar preşedintele ar trebui să verifice în primul rând cine a dat acele informaţii, pentru că aceasta este marea problemă când vorbim despre siguranţă şi securitate. Dacă şi din şedinţele CSAT se scurg informaţii, înseamnă că este o practică acceptată de preşedintele CSAT şi că lui nu i se pare anormal că un astfel de lucru s-a întâmplat", a declarat, la rându-i, deputatul Dan Motreanu, secretar general al PNL. Vicepreşedintele partidului, senatorul Puiu Haşotti, a apreciat că Atanasiu "va fi judecat de persoane obediente preşedintelui Traian Băsescu", subliniind că acţiunea ţine de "antipatia pe care şeful statului o are pentru PNL". "Nu este deloc o coincidenţă faptul că judecata de la Cotroceni vine exact în aceeaşi zi în care PNL va demara procesul de strângere de semnături în vederea retragerii trupelor româneşti din Irak", a semnalat şi Haşotti. În opinia sa, acţiunea de la Cotroceni face parte din "antipatia pe care Băsescu o manifestă faţă de PNL de ceva vreme".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite