Bartolomeu: „Să ajutăm săracii în fiecare zi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capii bisericilor ortodoxe şi greco-catolice s-au adresat credincioşilor în prag de sărbători. ÎPS Bartolomeu Anania a amintit de criza economică, subliniind importanţa ca toţi credincioşii să-şi ajute semenii bolnavi şi săraci.

„Într-o vreme în care sărăcia din ţara noastră şi de pretutindeni este numită, eufemistic, «criză economică», Biserica în general şi Arhiepiscopia noastră în special a trebuit să-şi îndrepte atenţia spre categoria celor flămânzi, însetaţi, goi, străini sau bolnavi, căutând să-i ajute nu doar festiv, la marile sărbători creştine, ci în fiecare zi, cunoscându-se deosebirea dintre a te hrăni «mai bine» şi a te hrăni «neapărat»”, şi-a începul înaltul prelat discursul. Mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a amintit, apoi, cele 19 programe sociale desfăşurate de Arhiepiscopia Clujului, care şi-au intensificat activitatea în cursul anului 2008, acordând adăpost, hrană, îmbrăcăminte şi educaţie unui număr de 762 de persoane din cele două centre pentru bătrâni şi cămine sociale din Mociu, Turda, Cluj-Napoca şi Gherla. De asemenea, au mai fost ajutaţi 40 de elevi de la Şcoala Christiana, 20 de copii de la Grădininţa Socială din Turda, şi alţi 27 de copii cu vârste între 12 şi 24 de luni din Centrul de Zi «Acoperământul Maicii Domnului», din Cluj-Napoca. Pe lângă aceştia, 3.160 de persoane au beneficiat de asistenţă medicalăiar 47 de bătrâni au primit asistenţă la domiciliu. Ajutoarele băneşti s-au ridicat, anul acesta, a 238.000 de lei, din fondurile Cutia Milei şi Filantropia. Bartolomeu Anania a ţinut să precizeze că nu intenţionează să aducă laude, ci să adreseze mulţumiri persoanelor fizice şi juridice care au alimentat aceste fonduri prin donaţii. 

Importanţa cuvântului


Prea Sfinţitul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, şi-a axat discursul pe Evanghelia lui Ioan şi a subliniat importanţa cuvântului din trei puncte de vedere: cuvântul creator, cuvântul întrupat pentru noi şi cuvântul întrupat în noi, cuvântul sfinţitor. La sfârşit, acesta i-a îndemnat pe creştini să-şi îndrepte privirea către Dumnezeu, către lumină.
Totodată, episcopia a anunţat astăzi că are în posesie un facsimil al papirusului Bodmer, care conţine Prologul din Evanghelia lui Ioan şi Capitolul XI din Evanghelia lui Luca, primit din Vatican de la Biblioteca Apostolică, unde se află şi originalul. Acesta urmează să fie prezentat pe larg după sărbători.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite