Baricadaţi în maşină şi ridicaţi cu totul de „hingherii auto“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul Călin Ispravnic, plimbat cu platforma prin Cluj-Napoca
Turistul Călin Ispravnic, plimbat cu platforma prin Cluj-Napoca

O familie din Bucureşti, formată din soţ, soţie şi doi copii, aflată în trecere prin Cluj-Napoca, s-a blocat în autoturismul care fusese ridicat pentru că era parcat neregulamentar, oamenii petrecând noaptea de marţi spre miercuri în maşină, în curtea Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj.

Aventura lui Călin (42 de ani) şi Roxana (36 de ani) Ispravnic a început marţi după-amiază în jurul orei 18.00, când proaspăt întorşi dintr-o vacanţă petrecută în Bucovina au decis să se oprească şi la Cluj-Napoca să viziteze oraşul. Cei doi, însoţiţi de copiii lor, Adrian (8 ani) şi Alexandra (9 ani), urmau să ajungă la Bucureşti. Au parcat maşina în zona Pieţei Mihai Viteazul, unde Călin recunoaşte că oprirea era interzisă.

„Ne-au transportat ca pe nişte animale"

Cei doi soţi au refuzat să plătească taxa de 415 lei cerută de angajaţii RADP pentru a li se returna autoturismul şi au ales să-şi petreacă noaptea în curtea instituţiei. Ei şi-au bazat refuzul plăţii pe o hotărâre de Consiliu Local care precizează că dacă contravenientul doreşte achitarea taxei pe loc plăteşte numai 240 de lei. „Eu nu contest în momentul acesta amenda, eu altceva contest, faptul că s-a dispus măsura ridicării. Eu aveam posibilitatea să plătesc în oraş o sumă mult mai mică pentru că eu găsisem maşina înainte de a fi adusă aici. Acum sunt obligat să plătesc cheltuieli de depozitare", a declarat Călin Ispravnic. 

Familia Ispravnic şi-a filmat întreaga „aventură“ de la Cluj. Vezi aici filmul

„Am văzut maşina oprită pe platformă în dreptul Teatrului Naţional când noi făceam fotografii, ne-am urcat cu toţii cât a fost maşina oprită la semafor, este maşina noastră. Ne-au transportat ca pe nişte animale. Până la urmă am plătit amenda integral. Cel mai deştept cedează", a precizat şi Roxana Ispravnic.
Autorităţile locale i-au dus pe copii, împreună cu mama lor, la o pensiune, în timp ce tatăl a rămas în autoturism. Călin şi Roxana au părăsit sediul RADP Cluj ieri în jurul orei 13.00, după mai bine de 20 de ore petrecute aici. Cei doi sunt decişi să dea în judecată atât instituţia, cât şi primăria pentru recuperarea prejudiciului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite