EXCLUSIV Bărbatul înjurat de Voronin: „Ăsta suferă de paranoia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Capanji, cel care a avut o altercaţie verbală cu Vladimir Voronin la o întâlnire electorală în Găgăuzia, a comentat incidentul avut pentru adevarul.ro.

„În calitate de psihiatru, am fost nevoit să intervin în cadrul acestei întâlniri electorale, or Voronin părea beat, nu vorbea coerent şi a insultat mai multe persoane, inslusiv conducerea de vârf a Republicii Moldova. Acesta şi-a permis o remarcă nu tocmai potrivită şi la adresa găgăuzilor", a declarat pentru „Adevărul", Vladimir Capanji, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, de origine etnică găgăuz.

Capanji, care este medic-psihiatru, susţine că l-a întrebat pe Voronin dacă este marxist, iar în replică acesta "a debitat doar insulte şi a cerut să fiu scos din sală. Garda personală nu a intervenit, deoarece întrunirea putea degenera într-o încăierare generală. A doua zi am depus şi o cerere la polţie pentru tragerea la răspundere a lui Voronin, în care am solicitat ca acesta să fie supus unui control psihiatric".

Vladimir Capanji susţine că Vladimir Voronin suferă de "paranoia voievodală" şi că ar trebui ca acesta să fie pus la evidenţa psihiatrică. „Eu sunt anticomunist din anul 1949, când împreună cu părinţii mei am fost deportat din Republica Moldova pentru 8 ani în Siberia şi consider că partidul comunist trebuie interzis", a mai adăugat Capanji.

În sudul Republicii Moldova locuiesc circa150 mii de găgăuzi, populaţie turcofonă de religie creştină ortodoxă. În campaniile electorale precedente aceştia au votat în proporţie de peste 80 la sută pentru Partidul Comuniştilor.

Citeşte aici despre insultele aduse de Vladimir Voronin lui Vladimir Capanji!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite