Bărbaţii, testaţi împotriva osteoporozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testele care determină densitatea osoasă ar trebui făcute şi de către bărbaţi, deoarece şi ei suferă din cauza osteoporozei, recomandă specialiştii de la Universitatea Columbia, New

Testele care determină densitatea osoasă ar trebui făcute şi de către bărbaţi, deoarece şi ei suferă din cauza osteoporozei, recomandă specialiştii de la Universitatea Columbia, New York. Osteoporoza este o afecţiune scheletică sistemică, caracterizată prin scăderea masei osoase, alterarea microarhitecturii ţesutului osos şi, prin urmare, creşterea riscului de fractură.

Ca factori de risc sunt amintiţi cei genetici, constituţia fragilă, fumatul, sedentarismul şi o alimentaţie cu un conţinut scăzut în lactate. "Depistarea precoce a bolii este o condiţie importantă a succesului terapeutic. Există două strategii de depistare şi anume identificarea persoanelor cu risc înalt de boală precum şi prin analiza simptomatologiei fracturilor de fragilitate", a explicat dr. Ethel Siris, de la Universitatea Columbia.

Potrivit specialiştilor, analiza de "aur" în depistarea bolii este DEXA (dubla absorbţiometrie cu raze X), recomandată tuturor bărbaţilor peste 60 de ani. Tratamentul bolii se face cu o dietă bogată în calciu şi în vitamina D, efectuarea de exerciţii fizice, precum şi prin administrarea de medicamente care previn fie pierderea osoasă, fie care uşurează formarea de os.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite