Bărbaţii sunt mai sensibili şi mai vulnerabili decât femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii reprezintă, de fapt, sexul slab! Este concluzia unui psiholog american care a studiat timp de 25 de ani modul în care gândesc bărbaţii. Pentru a oferi femeilor un ghid prin mintea de

Bărbaţii reprezintă, de fapt, sexul slab! Este concluzia unui psiholog american care a studiat timp de 25 de ani modul în care gândesc bărbaţii. Pentru a oferi femeilor un ghid prin mintea de neînţeles a aşa-zisului sex tare, dr. George Weinberg a publicat o carte care desluşeşte mecanismele gândirii masculine.

Timp de 25 de ani, dr. George Weinberg a studiat psihologia masculină. Ca urmare a vastei experienţe în domeniul psihologiei şi psihoterapiei, Weinberg a publicat un best-seller numit "Why Men Won"t Commit" (De ce bărbaţii nu vor să se compromită), un adevărat ghid pentru femeile care vor să afle ce se ascunde de fapt în mintea bărbaţilor. Cheia de boltă a arhitecturii psihice este modul în care aceştia îşi percep propria masculinitate. Acesta este, în opinia psihologului american, în mare parte, doar simbolică.


Bărbaţii, afirmă specialistul american, se sfiesc să vorbească deschis despre sentimentele lor deoarece nu este "masculin" să facă acest lucru. Cu toate acestea, deşi încă din copilărie suntem învăţaţi că bărbaţii reprezintă "sexul tare", iar femeile "sexul slab", lucrurile nu stau deloc aşa. "Primul lucru pe care femeile ar trebui să-l înveţe este acela că <> este de fapt foarte fragil", susţine psihologul american. De fapt, chiar dacă au o voce mai puternică şi reacţionează mai dur, bărbaţii sunt în realitate sexul slab, iar în momentul în care se îndrăgostesc devin extrem de vulnerabili.

Potrivit lui George Weinberg, există patru lucruri esenţiale legate de masculinitatea lor şi la care bărbaţii se gândesc atunci când se implică într-o relaţie de lungă durată. Mai întâi se gândesc la libertatea lor şi la lipsa complicaţiilor. În al doilea rând, vor să fie cu totul şi cu totul speciali pentru femeia aleasă, nu doar figuranţi. În al treilea rând, vor să se asigure de fidelitatea partenerei, într-o manieră de multe ori greu de înţeles pentru o femeie. Nu în ultimul rând, îşi doresc intimitatea aşa cum şi-o doresc şi femeile, dar în acelaşi timp, afirmă Weinberg, aceasta îi înspăimântă. Fiecare vrea să creadă că femeia cu care are o relaţie îl iubeşte pentru ceea ce este, şi nu pentru poziţia socială sau pentru bani, şi în adâncul sufletului mulţi bărbaţi sunt convinşi că partenerele lor ar fi rămas singure dacă ei nu ar fi apărut în viaţa lor.

Primul lucru pe care femeile ar trebui să-l înveţe este acela că "masculinul" este de fapt foarte fragil
George Weinberg, psiholog

Bărbaţii se tem de femei!

Aceasta este o realitate pe care, după anii de studiu asupra pacienţilor săi, G. Weinberg o expune clar şi răspicat. Iar primul motiv pentru care bărbaţii se tem de o femeie este frica de a nu o dezamăgi. În primul rând, din punct de vedere sexual. Dacă până nu demult plăcerea femeii în dormitor nu era un obiectiv la modă, în ultimul timp, pe măsură ce femeile se emancipează şi ştiu ce vor în pat, nu se sfiesc să ceară ce-şi doresc. În acest fel, presiunea psihologică exercitată asupra bărbaţilor creşte în permanenţă. Aceasta şi ca urmare a faptului că orgasmul unei femei cere mult mai multă "artă", măiestrie şi rafinament pentru a fi desăvârşit decât orgasmul unui bărbat.

Psihologii explică acest stres sexual continuu, din perspectivă masculină. Astfel, chiar dacă femeile trec de multe ori cu vederea "rateurile" sau performanţele mai slabe din dormitor, bărbaţilor le este foarte greu să-şi ierte eşecurile. De multe ori, după o serie continuă de eşecuri, problemele de potenţă şi erecţie sunt puse de bărbaţi pe seama partenerei, pe care o consideră vinovată. Este, potrivit psihologilor, un mecanism menit să protejeze orgoliul masculin. Tocmai de aceea, specialiştii în psihologia cuplului recomandă partenerelor ca, atunci când simt nevoia să facă observaţii legate de actul sexual şi de prestaţiile partenerului, să le facă cu multă blândeţe şi delicateţe.

"Teama bărbaţilor poate fi contracarată de validarea partenerei", explică George Weinberg. Acesta le recomandă femeilor caatunci când partida de sex este reuşită să-şi exprime satisfacţia. "Un bărbat are nevoie să ştie că este bun în pat. Pentru el, performanţa sexuală este o confirmare a propriei masculinităţi, vrea să fie cel mai bun, iar femeia să-l trateze ca atare", susţine Weinberg. Evident, asta nu înseamnă că femeia trebuie să mimeze orgasmul, însă atunci când actul sexual este reuşit, laudele nu trebuie trecute sub tăcere!

Un alt indiciu despre lumea sexuală a bărbaţilor: şi lor le pasă de cum arată corpul lor, chiar dacă, spre deosebire de femei, nu recunosc şi nu vorbesc prea des despre acest lucru. Însă, spre deosebire de femei, zonele cele mai importante pentru un bărbat sunt, într-o ordine aproximativă, mărimea penisului, condiţia fizică, înălţimea şi chelia. Este şi motivul pentru care şi bărbaţii, la fel ca şi femeile, îşi doresc de cele mai multe ori lumină cât mai difuză în dormitor.

Alt pilon important al mentalităţii masculine este, după cum am mai amintit, fidelitatea partenerei. Dr. Weinberg spune că cei mai mulţi bărbaţi nu îşi iartă iubita dacă aceasta i-a înşelat. Conform observaţiilor sale, spre deosebire de femei, mult mai puţini bărbaţi îşi iartă partenera care s-a culcat cu altcineva şi păstrează întotdeauna o umbră de gelozie faţă de "foştii" prieteni
sau soţi ai partenerei.

Prin urmare, bărbaţii îşi doresc o femeie care să le fie fidelă dincolo de orice bănuială, dar şi loială în raporturile cu cei din jur, un adevărat partener pe care să se poată baza în cazul unor conflicte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite