Bărbaţii preferă blonde pentru sex şi femei plinuţe pentru căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ochi albaştri, păr blond, minionă şi, foarte important, să câştige mai puţin decât el. Cam aşa ar trebui să fie femeia ideală în viziunea masculină. Şi totuşi, de ce preferă

Ochi albaştri, păr blond, minionă şi, foarte important, să câştige mai puţin decât el. Cam aşa ar trebui să fie femeia ideală în viziunea masculină. Şi totuşi, de ce preferă bărbaţii blondele?

O agenţie matrimonială on-line a realizat un studiu, publicat apoi şi de ziarul "Telegraph", la care au răspuns întrebărilor peste 60.000 de bărbaţi. Rezultatul a fost foarte clar: în continuare bărbaţii preferă blondele. În viziunea masculină, femeia ideală trebuie să fie mai degrabă scundă şi să cântărească în jur de 60 de kilograme. Cele slabe, pesimiste sau ironice au fost excluse din start.

Nici cele prea deştepte nu au nicio şansă. De altfel, inteligenţa nici nu figura pe lista atuurilor cerute unei femei. "S-a demonstrat că şi bărbaţii din ziua de astăzi preferă blondele", spunea David Brown, directorul general al ukdating.com.

"Este uimitor faptul că într-o lume a siluetelor şnur, bărbaţii consideră că înălţimea este mai importantă decât greutatea şi, ca atare, preferă femeile de înălţime şi dimensiuni medii unei femei exagerat de slabe", a mai remarcat Brown.

De asemenea, calităţile de gospodină nu fac doi bani pentru bărbatul modern, în schimb cele sexuale primează. Un alt capitol important, femeia trebuie să locuiască singură, să aibă maşină, de preferinţă, de mici dimensiuni, să iubească animalele de companie, să nu fumeze şi să nu bea, dar totodată să fie dispusă să meargă împreună cu prietenul/soţul în cluburile de noapte.

De cealaltă parte, femeile vor un bărbat care să câştige de trei ori mai mult decât ele, să aibă o vilă la ţară şi un automobil Mercedes. Cercetătorii de la Universitatea Toronto din Canada consideră însă - după o serie de teste care au cuprins reprezentanţi ai mai multor rase - că atracţia este indusă de preferinţe ce se bazează, în mod surprinzător, mai mult pe judecăţi morale.

Dincolo de aspectele sociale, întrebarea, "De ce preferă bărbaţii blondele?" - mai ales pentru sex - rămâne la fel de arzătoare. Cercetătorii australieni de la Institutul de Reproducere şi Sexologie din Sydney şi-au pus aceeaşi întrebare, dar au dat şi câteva răspunsuri. Iar pentru a afla ce influenţă au formele corpului asupra sexualităţii, au studiat mai multe cupluri ca să vadă ce anume ne atrage la o persoană şi cât de mult contează într-o relaţie fizicul.

Femeile preferă amanţi cu păr negru pe piept

Specialiştii australieni au ajuns la concluzia că, în primul rând, forma pe care o are corpul nostru determină cât de sexuali suntem şi ce fel de partener căutăm. Instinctiv, vom căuta un partener asemănător, pentru confortul nostru psihic, sau unul care să completeze în primul rând minusurile pe care le avem pentru a asigura moştenitori cât mai sănătoşi. Cu alte cuvinte, perpetuarea speciei.

Australienii au descoperit astfel că, în timp ce o femeie mai plinuţă decât prevăd canoanele moderne inspiră bărbaţilor fertilitate, bărbaţii graşi inspiră femeilor ideea de sterilitate.

O femeie mai slabă decât media poate fi mai frumoasă, dar bărbaţii o vor dori doar pentru sex. În lipsa iubirii sau a altor motive de entuziasm, legate de personalitate sau alţi factori psihologici, fizic vorbind, bărbaţii nu sunt interesaţi de femeile slabe pentru o relaţie de lungă durată. În subconştientul bărbaţilor, astfel de femei nu sunt bune de mame sau soţii.

În schimb, pentru sex, bărbaţii visează la femei blonde şi slabe. De aici şi dorinţa femeilor de a arăta precum păpuşile Barbie sau ca Marilyn Monroe (talie îngustă, sânii mari, păr lung şi blond, ochi albaştri) vine ca o reacţie naturală şi inconştientă în întâmpinarea dorinţelor bărbaţilor de a se culca cu femei care arată ca Barbie.

Brunetele, înflăcărate de testosteron

Femeile care caută mai mult bărbaţi masivi se simt de fapt fragile sau vulnerabile şi caută un protector mai degrabă decât un amant. Cele care preferă profilurile mai feminine sunt cele care se tem de sexualitatea masculină, aşa că îşi aleg parteneri mai "fragili" sau cu trăsături mai fine. Femeile care consideră sexi părul de pe pieptul unui bărbat asociază de fapt această caracteristică cu imaginea amantului latin.

Întotdeauna, femeile studiate şi-au imaginat bărbatul cu păr negru pe piept, şi nu blond sau roşcat. Se ştie că genele părului negru sunt cele mai puternice. Aşa se face că ele caută, inconştient, un bărbat dominant şi vor să îmbunătăţească moştenirea genetică alegând un partener cu gene dominante.

De ce se simt însă bărbaţii mai atraşi de femeile blonde, când se ştie că majoritatea bărbaţilor recunosc că brunetele sunt mai focoase în pat? Un răspuns plauzibil este cel ştiinţific. Studii medicale au arătat că femeile blonde au o cantitate de progesteron mai mare decât brunetele, acest hormon feminin având un rol extrem de important în fertilitatea femeii.

Progesteronul este un hormon feminin cu rol esenţial în fertilitate, sarcină şi maternitate, este cel care feminizează, care face o femeie mai docilă şi mai afectuoasă, mai receptivă la avansurile masculine, susţin specialiştii.

În schimb, brunetele au ceva mai mult testosteron. Un hormon masculin, dar secretat în măsură mai mică şi de femei. Acesta este responsabil de "pasiune" şi de "iniţiativa sexuală" - atitudine foarte apreciată de bărbaţi. Faţă de blondele "dopate" cu progesteron, brunetele focoase au ceva mai mult testosteron. Care însă este responsabil şi de ceva mai multă pilozitate.

De altfel, lungimea părului unei femei sugerează unui bărbat sănătate şi, prin urmare, siguranţa faptului că urmaşii vor fi viguroşi, deoarece părul lung şi strălucitor este un indice realist al sănătăţii unei femei.

Timizii caută sâni mari

Cercetătorii de la Institutul de Reproducere şi Sexologie din Sydney au mai remarcat faptul că bărbaţii care preferă femeile cu sânii mici sunt de fapt timizi şi aspiră la un ideal mai puţin sexual tocmai din cauza acestei timidităţi.

În schimb, cei care preferă femeile cu sânii mari sunt foarte sexuali, foarte siguri de propria lor masculinitate şi de obicei sunt şi foarte pricepuţi în pat. Cei care se uită mai mult la picioarele femeilor îşi doresc instinctiv să îmbunătăţească eleganţa urmaşilor lor. Sunt bărbaţi care nu se simt într-o formă fizică prea bună şi şi-ar dori în subconştient moştenitori mai rasaţi. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţii care se uită mai mult la fesele unei femei, specialiştii susţin că aceştia sunt cei mai preocupaţi de fertilitatea viitoarei partenere.

Este uimitor faptul că într-o lume a siluetelor şnur, bărbaţii consideră că înălţimea este mai importantă decât greutatea şi, ca atare, preferă femeile de înălţime şi dimensiuni medii unei femei exagerat de slabe
David Brown,
director general www.ukdating.com

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite