Bărbaţii, clienţi fideli ai stiliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma Sărbătorilor, reprezentanţii sexului puternic vor să fie cel puţin la fel de aranjaţi ca şi partenerele lor.

Bărbaţii sunt mai fideli decât femeile, cel puţin în ceea ce ţine de persoana care are grijă de aspectul lor. Cosmeticienele, frizeriţele şi manichiuristele care lucrează exclusiv pe sectorul masculin spun că este mult mai uşor să interacţionezi cu domnii decât cu reprezentantele sexului frumos şi că, odată cuceriţi, ei nu vor mai merge la alţi zece stilişti, pentru a testa piaţa. Şi pe deasupra lasă şi ciubucuri mai consistente.

Atenţi la detalii

În apropierea Sărbătorilor, la salonul de înfrumuseţare Mystique, dedicat în exclusivitate domnilor, numărul clienţilor se dublează. Acesta este un semn că nu doar femeile îşi doresc să arate bine de Crăciun şi Revelion. Clientela salonului, singurul din Oradea de acest gen, este formată din persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 55 ani, în special cu venituri medii şi peste medie.
În materie de manichiură, bărbaţii nu cer abordări excentrice, dar sunt foarte atenţi la detalii. “Nu aşteaptă nimic deosebit. Se limitează la tăiatul unghiilor şi a cuticulelor. Vor ca totul să fie cât mai discret, să aibă mâini curate şi îngrijite. Spre deosebire de femei, sunt însă foarte pretenţioşi şi analizează fiecare unghie în parte. Au răbdare să stea şi o oră la manichiură”, povesteşte Georgeta Pascu, manichiuristă. Comunicativi şi dezinvolţi, domnilor le place să converseze în timp ce unghiile lor sunt cosmetizate. Foarte puţini dintre ei acceptă aplicarea unui lac transparent, în cel mai bun caz a unui tratament.

Cu creastă de Crăciun

În ceea ce priveşte podoaba capilară, orădenii apreciază frizurile extravagante. “Chiar săptămâna aceasta un tătic a venit să se tundă cu creastă. A zis că vrea să fie deosebit de Crăciun”, spune Ramona Luncan, hair – stylist. Tot ea ne spune că e foarte uşor să-ţi faci clienţi în rândul bărbaţilor. “Dacă i-a plăcut freza sau cum l-ai tuns, nu va mai merge altundeva, va rămâne clientul tău fidel”, crede Ramona.

Se pensează des

Când vine vorba de sprâncene, ten şi pilozitate, bărbaţii par a fi mai consecvenţi decât femeile. “Pot spune că domnii vin mai des la pensat decât doamnele şi domnişoarele. Acelaşi lucru se aplică şi în materie de epilat”, povesteşte Szabo Beatrice, cosmeticiană. Reprezentanţii sexului tare îşi aplică măşti hidratante, de curăţare şi, cei mai în etate, tratamente anti-rid.  Lucrând de peste trei ani exclusiv cu clienţi de sex masculin, Beatrice spune că aceştia îşi epilează axilele, pieptul, abdomenul, spatele şi picioarele, zona inghinală fiind singura pentru care domnii nu prea apelează la servicii de cosmetică.
Bărbaţii ştiu că o persoană relaxată arată mult mai bine decât una tensionată, aşa că nu se sfiesc să apeleze la masaje relaxante şi nu numai. “Între cinci şi zece la sută din clienţi aşteaptă şi altceva atunci când vin la masaj. Nu sunt foarte expliciţi, dar mai mult sau mai puţin direct îşi exprimă dorinţele”, spune Gina Szilaghi, maseuză. În mod normal aceştia trebuie să rămână în lenjerie intimă sau costum de baie însă se întâmplă uneori să o aştepte pe maseuză goi. Preţurile practicate de salonul dedicat bărbaţilor sunt aceleaşi cu cele pentru femei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite