Banii minerilor, pierduţi în afaceri cu baruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile în cluburi şi chioşcuri făcute de sindicalişti pe banii ortacilor sunt aproape de faliment Liderul Sindicatului Liber al Exploatării Miniere Livezeni din Petroşani, Adrian

Investiţiile în cluburi şi chioşcuri făcute de sindicalişti pe banii ortacilor sunt aproape de faliment

Liderul Sindicatului Liber al Exploatării Miniere Livezeni din Petroşani, Adrian Jurcă, a fost luat ieri la bani mărunţi de către mineri. El a investit banii ortacilor pe care îi reprezintă într-un bar şi două magazine, afaceri care, în prezent, aproape că s-au dus pe apa Sâmbetei, la fel ca şi cotizaţiile minerilor.

Prima "afacere de succes" înfiinţată de liderul Sindicatului Liber de la EM Livezeni, Adrian Jurcă, a fost Tipo Media SRL, la care sindicatul deţinea 75%. La înfiinţare, societatea a deschis un club, două magazine alimentare şi un ziar. În clubul situat în centrul Petroşaniului, liderul sindical a investit circa un miliard de lei vechi din cotizaţiile lunare ale minerilor.


În prezent, s-a ajuns ca societatea să fie înglodată în datorii. Jurcă nu s-a oprit însă aici şi a înfiinţat alte două firme, Entropia 01 Impex SRL şi SC Marisanca SRL, care aveau ca obiect principal de activitate "comerţ cu amănuntul". Ambele sunt acum înglodate în datorii. "Am înfiinţat societatea (SC Marisanca SRL - n.r.) , dar nu am deschis niciodată activitatea.

Pierderile care apar în bilanţ reprezintă taxele pe care le-am achitat. Nu am mai pornit activitatea, pentru că ne-am dat seama că în Valea Jiului nu are rost ca sindicatele să înfiinţeze societăţi". Minerii care şi-au investit cotizaţiile către sindicat în afaceri trebuie să-şi primească banii înapoi, iar Jurcă spune că suma nu este mare.
"Banii investiţi au fost recuperaţi în proporţie de circa 40% prin valorificarea bunurilor deţinute de societăţi.

Acum am lansat o acţiune prin care fiecare membru de sindicat, din cei aproape 1.400, să îşi primească înapoi suma cu care au participat şi deja primii 100 de sindicalişti au primit câte 50 de lei", susţine Adrian Jurcă.

>> Ne-am dat seama că în Valea Jiului nu are rost ca sindicatele să înfiinţeze societăţi Adrian Jurcă,
Liderul Sindicatului Liber al
Exploatării Miniere Livezeni

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite