Bani pentru energia "verde" a caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului alocă 20 de milioane de euro pentru proiecte de energie regenerabilă, fonduri care provin din taxa de poluare auto Persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor

Ministerul Mediului alocă 20 de milioane de euro pentru proiecte de energie regenerabilă, fonduri care provin din taxa de poluare auto

Persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor primi sprijin financiar pentru montarea de panouri solare pe locuinţe.

Vechile boilere şi centrale electrice utilizate în mod tradiţional pentru obţinerea apei calde în fiecare casă vor putea fi înlocuite, începând cu anul viitor, cu panouri solare montate pe locuinţe, potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului Mediului, Lucia Varga.

Poluare redusă, costuri mai mici

Prezentă la seminarul cu tema "Energii curate pentru o dezvoltare durabilă", Lucia Varga a declarat că autorităţile îşi propun ca, prin finanţarea proiectelor de montare a panourilor solare, să încurajeze utilizarea la scară largă a energiilor mai puţin poluante.

De asemenea, oficialul Ministerului Mediului a explicat că această măsură va reduce cheltuielile pentru apă caldă şi electricitate. "Utilizând panouri solare, cetăţenii vor plăti mai puţin şi pentru energia electrică", a spus Varga.

Sursa - Fondul pentru Mediu

Bugetul alocat pentru acest program de finanţare este de 20 de milioane de euro, bani care vor putea fi accesaţi începând de anul viitor. Potrivit secretarului de stat, condiţiile în care se poate beneficia de această formă de sprijin vor fi cunoscute în maximum trei săptămâni, odată cu aprobarea de către minister a ghidurilor de finanţare.

Banii vor veni de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), instituţie care administrează fondurile provenind din taxa de poluare auto.

Banii din taxa auto sunt destinaţi proiectelor de înlocuire sau completare a sistemelor de încălzire, producerea de energie electrică din resurse regenerabile şi împădurirea suprafeţelor degradate.

"Taxa de poluare auto va fi folosită pentru susţinerea financiară a unor proiecte ce urmăresc îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului, de aceea am speranţa că deputaţii vor fi suficient de maturi şi nu vor trece actul normativ", a mai spus Varga, amintind de decizia senatorilor de a respinge Ordonanţa de Urgenţă care reglementează taxa de poluare auto.

Utilizând panouri solare, cetăţenii vor plăti mai puţin şi pentru energia electrică
Lucia Varga, secretar de stat Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite