Bani publici pentru biserica din cartierul lui Relu Fenechiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a alocat, recent, 500.000 de lei pentru construcţia unei biserici în cartierul de vile al deputatului PNL Relu Fenechiu, ridicat în Bucium, una dintre zonele rezidenţiale ale

Guvernul României a alocat, recent, 500.000 de lei pentru construcţia unei biserici în cartierul de vile al deputatului PNL Relu Fenechiu, ridicat în Bucium, una dintre zonele rezidenţiale ale Iaşiului.

Dezvăluirea a fost făcută ieri de senatorul PD-L Dan Cârlan, chiar în prima zi a campaniei electorale.
"Este o măgărie fără seamăn. HG 364/2008 arată că guvernul şi judeţul Iaşi sunt la discreţia lui Relu Fenechiu. Cu tupeul bine cunoscut, domnul Fenechiu va spune că beneficiarul banilor va fi biserica, şi nu domnia sa", a atacat Dan Cârlan. De cealaltă parte, deputatul liberal a catalogat atacul adversarului său drept "o mojicie".

"Nu Fenechiu a făcut demersuri, ci Mitropolia"

HG 364/2008 prevede alocarea a 472.145.000 de lei, din fondul de rezervă al guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli ale autorităţilor administraţiei publice locale din toată ţara. Din suma respectivă, 3.400.000 de lei au revenit bugetului propriu al judeţului Iaşi.

Potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial, banii vor fi folosiţi, printre altele, pentru construirea unei biserici ortodoxe în zona Bucium, cartier I.C. Brătianu, şi pentru lucrări similare la Parohia romano-catolică "Naşterea Sf. Ioan Botezătorul", din localitatea Podul Iloaiei, şi la Episcopia romano-catolică din municipiul Iaşi.

"Eu am donat Mitropoliei încă de acum un an cei 3.000 de metri pătraţi pe care se va construi biserica. Cred că numai un om fără pic de demnitate poate să critice construcţia unei biserici. Nu Relu Fenechiu a făcut demersuri pentru obţinerea finanţării, ci Mitropolia", s-a apărat Relu Fenechiu. Pe site-ul www.cartierul-bratianu.ro, firma deputatului Fenechiu încearcă să atragă clienţii promiţând că în apropierea caselor vor fi ridicate o grădiniţă, o şcoală, dar şi o biserică.

Locatari de lux

În cartierul I.C. Brătianu şi-au cumpărat vile mai mulţi oameni importanţi din Iaşi, printre care fostul prefect Radu Prisăcaru sau Anton Doboş, actualul şef al fiscului. Numele lui Fenechiu a mai fost asociat cu lăcaşele de cult în toamna anului trecut, când a existat o propunere de a fi pictat pe pereţii unei biserici care urmează să se ridice în curtea unui campus universitar din Iaşi. Într-un final, Fenechiu s-a ales doar cu un scaun rezervat pe viaţă în respectivul lăcaş de cult.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite