Bani de la UE pentru salvarea naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a dat startul campaniei de selecţie a propunerilor de proiecte "Life+" pentru 2008 România primeşte în acest an 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru

Comisia Europeană a dat startul campaniei de selecţie a propunerilor de proiecte "Life+" pentru 2008

România primeşte în acest an 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru conservarea naturii şi a biodiversităţii.

Suma de nouă milioane de euro reprezintă finanţarea doar a componentei "Natură şi Biodiversitate" din cadrul instrumentului financiar "LIFE+" destinat de Uniunea Europeană problemelor de mediu.

Finanţarea totală destinată României, pentru anul 2008, este de 207,5 milioane de euro şi mai include "Life+ Politică şi Guvernare în materie de mediu" şi "Life+ Informare şi Comunicare".

Pentru perioada 2007-2013, bugetul total alocat de Comisia Europeană prin LIFE+ pentru România este de 2,143 miliarde de euro.

Proiecte diverse

De finanţările europene LIFE+ pot beneficia organisme, actori şi instituţii publice şi/sau private din România. Propunerile de proiecte pentru anul viitor se depun până la 21 noiembrie 2008 la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

După cum a declarat Nicoleta Dobre, consilier în cadrul MMDD, în 2007 au fost depuse proiecte de mediu care se încadrează în toate cele trei componente LIFE+. "În câteva zile vor fi cunoscute proiectele selectate de Comisia Europeană şi atunci se va stabili şi cofinanţarea MMDD", a menţionat Nicoleta Dobre.

Obiective prioritare

Prin alocarea de fonduri LIFE+ în România, Comisia Europeană urmăreşte ca problemele de mediu din ţara noastră să fie abordate conform cu legislaţia şi practicile comunitare.

De asemenea, printre obiectivele prioritare se află şi dezvoltarea şi întreţinerea bazelor de date pentru monitorizarea mediului şi care să poată fi accesate de public.

Prin gestionarea computerizată a informaţiilor de mediu se vor putea implementa planuri de protejare a speciilor şi habitatelor şi de prevenire a incendiilor forestiere.

Componentele "Life+"

Prin LIFE+ Natură şi Biodiversitate se urmăreşte implementarea politicii şi a legislaţiei UE în domeniul mediului.

Componenta LIFE+ Politică şi Guvernare în materie de mediu urmăreşte monitorizarea şi evaluarea politicii şi a legislaţiei specifice.

Prin componenta LIFE+ Informare şi Comunicare se rezolvă problemele legate de informarea populaţiei cu privire la toate aspectele legate de mediu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite