Bani din Fondul de Mediu pentru tehnologiile curate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreprinzătorii şi administratorii de organizaţii nonguvernamentale care doresc să investească în protecţia mediului sunt invitaţi să participe cu proiecte la o nouă sesiune de

Întreprinzătorii şi administratorii de organizaţii nonguvernamentale care doresc să investească în protecţia mediului sunt invitaţi să participe cu proiecte la o nouă sesiune de finanţare cu această destinaţie. Sesiunea, organizată de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), se va desfăşura în perioada 1-31 mai 2007.

Pot fi eligibile 15 categorii de proiecte de mediu, pentru autorităţi publice locale, operatori economici, organizaţii nonguvernamentale şi unităţi de învăţământ, potrivit oficialilor AFM.

Nu pot primi finanţare operatorii economici care desfăşoară activităţi în sectorul carbonifer, al serviciilor de transport, al construcţiei de nave, siderurgiei, pescuitului şi al fibrelor sintetice. Orice solicitant poate depune doar un singur proiect într-o sesiune. Potrivit oficialilor AFM, modalitatea de finanţare poate fi rambursabilă, nerambursabilă sau mixtă.

Proiectele eligibile pentru sesiunea din luna mai vizează: prevenirea poluării, reducerea impactului asupra atmosferei, apei şi solului, reducerea nivelurilor de zgomot, utilizarea de tehnologii curate, gestionarea deşeurilor, inclusiv a celor periculoase, protecţia resurselor de apă, staţiile de tratare şi staţiile de epurare pentru comunităţi locale. De asemenea, se mai pot finanţa proiecte pentru gospodărirea integrată a zonei costiere, conservarea biodiversităţii, administrarea ariilor naturale protejate, educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, creşterea producţiei de energie din surse regenerabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor, împădurirea terenurilor degradate situate în zonele deficitare în păduri, închiderea iazurilor de decantare din sectorul minier sau lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi/sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite