Bani mai mulţi pentru Aeroportul Internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2009 se vor înfiinţa 10 noi posturi în cadrul Aeroportului. Rămas fără curse internaţionale, Aeroportul Baia Mare a primit de la Consiliul Judeţean (CJ) circa 500.000 de lei pentru suplimentarea fondurilor salariale.

Decizia a fost luată ieri, în şedinţa extraordinară a CJ şi suma este destinată celor 10 noi posturi ce vor fi înfiinţate. Preşedintele CJ, Mircea Man, a explicat că în urma unui audit, Aeroportul Internaţional Baia Mare trebuie să se conformeze normelor în ceea ce priveşte siguranţa. „A trebuit să înfiinţăm 10 noi posturi, iar banii nu sunt destinaţi majorărilor salariale, ci celor nou înfiinţate”, a precizat el.

Fără curse internaţionale


Potrivit documentelor, anul acesta sunt alocaţi peste 1,8 milioane de lei pentru remuneraţii, faţă de circa 1,3 milioane de lei, câţi au fost alocaţi anul trecut, adică cu circa 500.000 de lei mai mult.
În documentul aprobat ieri în şedinţa consiliului s-a arătat că cheltuielile cu personalul s-au mărit cu circa 20%. „Datorită faptului că numărul de posturi ar trebui majorat în cursul anului 2009 cu 10 posturi, în vederea prelungirii de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română a certificatului de exploatare aeroportuară, la cheltuielile cu personalul a apărut faţă de anul 2008 o majorare cu aproximativ 20%”, se arată în raportul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional Baia Mare pe anul 2009.
Dintr-un calcul aritmetic simplu, rezultă că cei 10 noi angajaţi vor avea salarii de peste 4.000 de lei pe lună, dacă sumele sunt precise.

Baia Mare are nevoie de Aeroportul Internaţional


Din august 2007, când printr-o hotărâre a Guvernului Aeroportul Baia Mare a devenit internaţional, numărul pasagerilor a crescut continuu, ajungând de trei ori mai mare în 2008, faţă de 2004.
Anul trecut, existau curse săptămânale Austrian Airlines înspre şi dinspre Viena. Criza economică a atins însă şi operatorii de zbor care operau pe aeroportul din municipiul reşedinţă de judeţ, astfel că, după ce acestea şi-au restrâns activitatea, Austrian Airlines şi-a luat zborul de la Baia Mare. Aeroportul a rămas internaţional doar cu numele, în prezent operând aici doar curse charter.

Aeronave de mici dimensiuni


Aeroportul are o pistă de 1.800 m lungime şi 30 m lăţime, ceea ce face ca aeronavele de mari dimensiuni să nu poată ateriza sau decola aici. Aerogara asigură două fluxuri distincte de pasageri, iar în prezent, Aeroportul Baia Mare are statut de regie autonomă cu specific deosebit, subordonată Consiliului Judeţean Maramureş. Este situat în raza comunei Tăuţii Măgherăuş, la 10 km de centrul oraşului Baia Mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite