MyAir este cel mai mare datornic pe Băneasa - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MyAir este cel mai mare datornic pe Băneasa - Revista presei economice
MyAir este cel mai mare datornic pe Băneasa - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre cel mai mare datornic pe Băneasa, începerea producţiei de bioetanol la InterAgro sau perioada de secetă economică pentru economie. Printre alte subiecte, CNVM dă liber la AGA online, iar acţionarii Ardaf au aprobat triplarea capitalului social.

MyAir este cel mai mare datornic pe Băneasa, cu 1,3 mil. euro. Compania aeriana low-cost MyAir datorează 1,3 milioane de euro sub formă de taxe şi servicii către Aeroportul Băneasa, acestea fiind cele mai mari datorii pe care o companie aeriana le are în prezent către acest aeroport, susţine Gheorghe Mihalcea, directorul Aeroportului Băneasa. MyAir opera până în urmă cu trei zile, în medie, câte şapte curse zilnice de pe Băneasa către diferite destinaţii din Italia, transportând câte 500 de pasageri pe zi din România, scrie Ziarul Financiar.


InterAgro începe producţia de bioetanol. Grupul InterAgro a planificat pentru săptămâna viitoare demararea producţiei la o fabrică de bioetanol, la Zimnicea, în care a investit 65 milioane de euro şi care ar urma să fie furnizorul principal pentru companiile petroliere interne, a declarat pentru Business Standard Ioan Niculae, preşedintele acestuia. “Vom produce până la 100.000 tone de bioetanol pe an. Am ales această investiţie pentru că toate companiile petroliere din România importă, în prezent, bioetanol. UE obligă toate ţările membre la un procentaj minim de 4% bioetanol în benzină, proporţie care va creşte la 20% până în 2020. Vor cumpăra de la noi toate marile companii petroliere interesate”, a explicat Niculae, citat de Business Standard.

Cinci ani de secetă pentru economie. Guvernul estimează, cu cifre oficiale, că recuperarea  economiei după acest an va fi extrem de anevoioasă, într-un ritm mediu de 2,2% pe an. Prognozele oficiale ale statului arată că după cinci ani de creştere economică medie de 6,1%, urmează  cinci ani în care economia României va avea o creştere medie de numai 2,2%. Potrivit prognozei pe termen lung, publicată recent de Comisia Naţională de Prognoză (CNP), creşterea medie reală a PIB-ului va fi de 2,2% din 2009 până în  2013, anunţă Money.

CNVM dă liber la AGA online. CNVM vrea să ofere acţionarilor posibilitatea exprimării votului la distanţă pentru AGA derulate la companiile listate la Bursă, cât şi informarea acestora cu privire la rezultatele voturilor, potrivit unui proiect de regulament al instituţiei menţionat de Curierul Naţioanl. CNVM intenţionează să dea posibilitatea exprimării votului atât prin corespondenţă, cât şi pe căi electronice. În prezent, acest tip de vot este utilizat în cadrul AGA de la cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).

Acţionarii Ardaf au aprobat triplarea capitalului social.
Acţionarii asiguratorului Ardaf (ARDF) au aprobat majorarea capitalului social cu 200 milioane lei. "Având în vedere faptul că activul net al societăţii s-a diminuat din cauza pierderilor înregistrate, majorarea capitalului social este necesară pentru susţinerea desfăşurării şi dezvoltării activităţii societăţii şi respectarea tuturor prevederilor legale referitoare la activul net şi marja de solvabilitate", se arată într-un comunicat al societăţii. Capitalul social va fi astfel majorat de la 109 milioane de lei la 309 milioane de lei, menţionează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite