Radu Berceanu: Sunt nemulţumit de proiectarea de la pasajul Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu: Sunt nemulţumit de proiectarea de la pasajul Băneasa
Radu Berceanu: Sunt nemulţumit de proiectarea de la pasajul Băneasa

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, s-a declarat nemulţumit de proiectul tehnic realizat de firma Search Corporation la pasajul Băneasa, considerând că este o soluţie mult prea complicată şi scumpă, anunţă NewsIn.

După vizita de lucru de astăzi de la pasajul Băneasa, Berceanu a spus că "lucrarea este complicată şi scumpă". "Sunt nemulţumit de proiectare, pentru că puteam acoperi coloanele cu un perete, o structură uşoară, iar acest perete uşor se putea aplica în cel mult două săptămâni", a adăugat ministrul.

Potrivit reprezentanţilor firmei portugheze Lena, lucrările pentru pasajul de la Băneasa sunt în proporţie de 75% în stadiul fizic, iar la finele lunii septembrie se va începe montarea grinzilor. Astfel, lucrările s-ar încadra în termenul de 1 decembrie, stabilit pentru finalizare.

La pasajul Băneasa se lucrează în două schimburi, cu 75 de oameni pe schimb.

Valoarea lucrării, fără exproprieri, a fost de 11 milioane de euro, iar în prezent aceasta a ajuns la 13 milioane de euro cu exproprieri. Proiectul are o lungime de 560 de metri şi este finanţat de la bugetul de stat.

Zona pasajului Băneasa, care va fi acoperită de grinzi, va avea o înalţime de 72 de metri şi o lăţime de 17 metri. După finalizarea lucrărilor, pasajul va avea patru benzi de circulaţie (două benzi pentru fiecare sens) şi trotuar stânga-dreapta de un metru şi jumătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite