Bandele politiste decapitate rand pe rand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multi sefi din politiile Braila, Buzau si Craiova au fost destituiti din functii

Zeci de analfabeti din Braila au obtinut permise de conducere pe baza unor acte false
Valul de demiteri in randul politistilor aflati pe mana cu infractorii e abia la inceput. La Braila, seful Politiei Rutiere si alti patru subordonati au fost sanctionati, dupa ce au fost descoperite zeci de cazuri in care zece analfabeti au ajuns sa obtina, cu acte false, permise de conducere. Seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei din Buzau a ramas si el fara functie, dupa ce au iesit la iveala grave nereguli privind vizele de sedere acordate unor cetateni straini si exista indicii privind obtinerea frauduloasa de pasapoarte pentru romanii care aveau interdictie pentru spatiul Schengen. La Craiova, seful Politiei Rutiere a fost si el destituit, dupa ce a incercat sa influenteze ancheta in cazul accidentului rutier comis de fiul unui judecator. La Braila, in urma unor verificari ale Directiei Politiei Rutiere, au fost gasite zeci de cazuri in care persoane analfabete au obtinut permise de conducere auto, in baza unor acte false. Seful Serviciului Politiei Rutiere al IPJ Braila, comisarul Furmuz Mihai, a fost destituit, ofiterul dandu-si demisia din functie. Alti patru politisti de la Biroul de Politie Rutiera al Municipiului Braila, in frunte cu seful Biroului, comisarul-sef, Mihaila Neagu, au fost mutati disciplinar. Ei se fac vinovati de implicare in verificarea dosarelor de examinare auto si programarea la examinare a analfabetilor. IPJ Braila a sesizat, deja, Parchetul Curtii de Apel Galati, pentru stabilirea si probarea vinovatiei politistilor si a celorlalte persoane implicate. Permisele obtinute fraudulos au fost anulate, beneficiarii lor urmand a fi cercetati pentru fals si uz de fals. Potrivit chestorului Nicolae Avramescu, seful Politiei Rutiere din IGP, cele zece persoane sunt din judetul Ilfov si cei mai multi dintre ei sunt romi care se ocupa cu colectarea de fier vechi. Ei si-au facut mutatii la Braila, pentru a putea da examenul auto in acest judet. In perioada 2000-2002, ei au depus acte de studii false, copii ale documentelor de identitate si documente care atestau absolvirea unor cursuri de conducatori auto, obtinand, astfel, permise de conducere de categoria B. Surse judiciare ne-au declarat ca sunt suspiciuni si in ceea ce priveste actele de identitate, fiind posibil ca si acestea sa fie false. Cercetarile sunt ingreunate de faptul ca o parte din cei vizati sunt plecati din tara. Nu ar fi de mirare ca si pasapoartele pe care le-au folosit sa fie obtinute tot prin frauda.
Fabrica de pasapoarte false de la Buzau
Comisarul-sef Roman Narcis, seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Buzau, si inspectorul principal Panait Eduard Cristian, unul dintre subordonatii sai, au fost eliberati, ieri, din functie, in urma unor verificari ale Corpului de Control al MAI. Cei doi ofiteri au fost sanctionati pentru nerespectarea normelor de lucru in emiterea unor permise de sedere pentru straini. Cercetarile continua pentru clarificarea situatiei la SEIP Buzau. Potrivit dezvaluirilor din presa, cadre din conducerea serviciului sunt implicate in eliberarea de pasapoarte false unor traficanti de carne vie si imigranti. De altfel, in ultimele luni, mai multi romani care aveau interdictie de intrare in spatiul Schengen au fost descoperiti in state membre UE, iesind la iveala retelele prin care acestia si-au procurat acte de calatorie false. Surse din cadrul Politiei de Frontiera ne-au declarat ca anul trecut, la granita, au fost prinsi peste o suta de romani care aveau pasapoarte falsificate. Cei mai multi (39), aveau documente eliberate in Bucuresti. Lista continua cu Galati (20 de cazuri), Suceava (19), Bacau (13), Maramures (12) si Buzau (11 cazuri). Ancheta declansata de Corpul de Control al MAI, care a dus, pana acum, la decapitarea conducerilor SEIP din Iasi si Buzau, va scoate, cu siguranta, la iveala, implicarea multor lucratori de la aceste servicii in obtinerea, pe bani grei, de pasapoarte false pentru cei returnati din tarile UE, cu interdictie de a mai patrunde in spatiul Schengen. Doar prin aceasta complicitate se poate explica usurinta cu care infractorii romani pleaca din tara, cu acte in regula.
Seful Politiei Rutiere Craiova a plecat sa cerceteze accidentul comis de "Raducanoiu II" cu masina tatalui acuzatului
Comanda Inspectoratului Judetean de Politie Dolj a decis, ieri, demiterea din functie a sefului Biroului Politiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, dupa ce acesta a incercat musamalizarea cazului in care Iustin Covei a ranit grav trei persoane conducand nebuneste. Iustin Covei, fiul lui Marian Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova, si nepotul lui Vasile Covei, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, s-a urcat la volanul unui autoturism Mitsubishi, inmatriculat in Germania. Din cauza vitezei excesive a patruns pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Opel care se deplasa regulamentar. Impactul deosebit de violent s-a soldat cu ranirea grava a patru persoane, intre care si fiul judecatorului, dar si avarierea celor doua autoturisme. Toate cele patru victime au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, pentru a primi ingrijiri medicale. Cel mai grav a fost ranit chiar adolescentul Ionut Covei, care a suferit si o interventie chirurgicala. Dosarul penal intocmit cu aceasta ocazie nu este insa primul pe numele lui Ionut Covei. In luna aprilie 2002, tanarul continuand traditia fratilor Raducanoiu, a spart parbrizul unui autoturism Oltcit pentru ca soferul "s-a uitat urat". Un an mai tarziu, in luna mai 2003, Ionut Covei a fost prins conducand un autoturism BMW prin centrul Craiovei. De la ultimul dosar penal intocmit pe numele lui Ionut Covei au trecut insa numai doua saptamani: pe 18 ianuarie, adolescentul a provocat scandal intr-un bar, iar apoi a amenintat si injurat politistii care venisera sa-l potoleasca. La toate acestea, se mai adauga acum inca un dosar penal, fiul judecatorului craiovean fiind acuzat de conducerea unui autoturism fara a detine permis, vatamare corporala grava si punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat. Ca sef al Politiei Rutiere Craiova, Dumitru Paraschiv s-a deplasat la locul accidentului impreuna cu judecatorul Marian Covei si a incercat gasirea unor martori care sa sustina ca la volanul autoturismului condus de Iustin Covei se afla, de fapt, altcineva: "Inspectorul principal Dumitru Paraschiv a trezit suspiciuni cu privire la modul in care efectueaza ancheta accidentului in care a fost implicat Iustin Covei. Mai precis, el s-a deplasat, in mod nejustificat, cu autoturismul judecatorului Marian Covei la locul accidentului. De asemenea, s-au constatat disfunctionalitati administrative, iar din aceasta cauza seful IPJ Dolj a decis eliberarea lui din functie", a declarat comisar-sef Constantin Dobrescu, adj. al sefului IPJ Dolj. Comandantul Politiei doljene a mai decis ca inspectorul Dumitru Paraschiv sa fie mutat de la Biroul Politiei Rutiere la Sectia 5 Politie Craiova, precum si sesizarea consiliului de disciplina din cadrul IPJ Dolj. In locul lui Paraschiv, la comanda Politiei Craiova a fost numit subinspectorul Stelian Petrescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite