Bancnote false în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O creştere a plasării de monedă falsă, în special a bancnotelor de 100 şi 50 de lei, a fost constatată în ultima perioadă pe raza judeţului Alba. Bancnotele false au fost plasate, în

O creştere a plasării de monedă falsă, în special a bancnotelor de 100 şi 50 de lei, a fost constatată în ultima perioadă pe raza judeţului Alba. Bancnotele false au fost plasate, în special, în diverse supermarketuri din principalele oraşe sau în magazine săteşti.
De asemenea, au fost depistate asemenea bancnote şi în pieţele agroalimentare şi în localurile publice, momentul plasării fiind, în general, în jurul orelor 21.00-23.00.

Vânzătorii nu au remarcat că aceste bacnote sunt contrafăcute, decât atunci când au făcut numerarul, cu toate că acestea sunt tipărite pe hârtie obişnuită, nu au fereastra transparentă şi culorile sunt mai estompate.

Sunaţi la poliţie!

Poliţiştii din Alba atenţionează cetăţenii să fie atenţi în momentul în care încasează bancnote de 100 şi 50 de lei, pentru că semnele contrafacerii sunt sesizabile.

Elementele principale după care se poate deosebi o bancnotă autentică de una contrafăcută sau falsificată sunt suportul pe care este tipărită bancnota (cea originală este tipărită pe plastic, iar cele contrafăcute, pe hârtie), fereastra transparentă (la cele false este lipită şi nu prezintă valoarea bancnotei şi desenul aflat pe cele autentice), respectiv culorile - estompate la bancnotele contrafăcute. Poliţia recomandă comercianţilor să anunţe autorităţile dacă primesc astfel de bancnote.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite