Băncile îşi cresc viitorii manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de cunoştinţe, participanţii câştigă şi şansa de a promova rapid Tinerii care trec printr-un program de internship or trainee sau, mai pe româneşte, care fac un stagiu într-o

În afară de cunoştinţe, participanţii câştigă şi şansa de a promova rapid

Tinerii care trec printr-un program de internship or trainee sau, mai pe româneşte, care fac un stagiu într-o bancă ajung mai rapid în managementul instituţiei. Ei acumulează într-un timp scurt o experienţă diversă şi beneficiază de atenţie sporită din partea Departamentului de resurse umane astfel încât pot accede mai uşor la funcţii de conducere.

Bogdan Boteanu şi-a început cariera în ING Bank în 1997, prin programul ING Bank Trainee. În prezent, el este Director Executiv Clienţi Corporativi. "Am ales ING Bank în urmă cu 10 ani, la terminarea facultăţii fiind atras de mediul multinaţional, cu proceduri şi practici occidentale bine stabilite, eficiente şi recunoscute ca aducând valoare", spune el.

Raluca Vişinescu, ING trainee în 1998, este în prezent Director Corporate Finance, iar Nicoleta Papa a urmat programul în 1999 şi acum ocupă poziţia de Director Mid Corporate Clients. De la lansarea acestui program, peste 45 de absolvenţi au devenit membri ai echipei ING Bank. Mulţi dintre ei se regăsesc şi pe poziţii de top şi middle management. ING Bank Trainee Program este un stagiu de pregătire profesională de un an pentru care se selectează cinci tineri.

Ei sunt angajaţi, din prima zi, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. "Ne aşteptăm că investiţia pe care o facem în participanţii la program să fie compensată prin angajament şi loialitate", ne spune Manuela Dragomir, director Resurse Umane, ING Bank Romania. Anul acesta au fost selecţionaţi pentru a intra în program cinci absolvenţi.

Timp de şase luni, ei vor face practică în diverse departamente ale băncii. A doua parte a programului este destinată specializării în cadrul unui anumit departament. La finele anului, participanţii sunt titularizaţi pe un post care corespunde atât dorinţelor lor de carieră, cât şi necesităţilor companiei. Câştigătorul bursei ING Bank 2007 va beneficia şi de o lună de experienţă practică la sediul central din Amsterdam. Profilul robot al stagiarului Prin programele de trainee, băncile nu caută angajaţi "de rând".

Ele vor oameni pe care să-i dezvolte şi să-i plaseze în posturi-cheie atunci când acumulează experienţa necesară. Astfel, un trainee are mai multă vizibilitate în cadrul organizaţiei şi mai multe oportunităţi de promvoare. Dar cine poate să ajungă "trainee" într-o bancă? Raiffeisen a făcut chiar un portret-robot al candidatului ideal, care bineînţeles trebuie să fie interesat de mediul bancar: student în an terminal, masterand sau proaspăt absolvent al unei facultăţi cu profil economic cu rezultate deosebite pe parcursul studiilor. În plus, trebuie să demonstrezi cunoştinţe economice solide de contabilitate, analiză financiară şi marketing şi să comunici fluent în limba engleză.

Banca apreciază dacă ai avut experienţe academice internaţionale şi dacă eşti membru al unei asociaţii studenţeşti ori dacă ai dat dovadă de implicare în activităţi extracurriculare sau de voluntariat. Banca te vrea încrezător, tenace, dinamic, orientat către acţiune, dar şi flexibil, entuziast şi cu simţ al umorului. Vorbitori a două limbi străine Anul acesta, BCR desfăşoară un program de internship denumit Learn@BCR, organizat de direcţia Managementul Cunoaşterii.

Proiectul-pilot se va desfăşura în colaborare cu Facultatea de Business Administration cu predare în limbi străine (FABIZ), din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti. Colaborarea este gândită să furnizeze băncii în anii ce vor urma potenţiali angajaţi care stăpânesc cel puţin două limbi străine (germană/engleză sau franceză). Un alt proiect prin care BCR atrage tineri este Erste Bank Summer University Danubia. 60 de studenţi sunt selectaţi din ţările în care Erste este prezentă. Timp de o lună, ei vizitează sucursalele Erste din fiecare ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite