Călburean: Băncile sunt duşmanul numărul unu al constructorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile au devenit principalul duşman al firmelor din sectorul de construcţii şi au preferat să împrumute statul în detrimentul sectorului privat, a declarat Gheorghe Călburean, CEO al Dafora SA, companie cu activităţi în domeniul forajului petrolier şi în construcţii.

Acesta a arătat că băncile au preferat să încheie contracte cu statul, cu administraţiile. „Au venit bani de la Banca Mondială pentru investiţii, dar nu ştiu în ce investiţii s-au dus, pentru că eu nu i-am văzut", a adăugat el.

Potrivit acestuia, Guvernul nu a realizat că, anii trecuţi, creşterea economică s-a datorat în principal construcţiiilor, iar acum, ignorând acest segment, se prăbuşeşte întreaga industrie.

„Prima Casă a fost o măsură bună pentru bănci şi pentru proprietarii de clădiri vechi. Pentru noi, cei din construcţii, nu a adus niciun beneficiu”, a mai spus el.

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia statul pentru a revitaliza acest sector, Călburean a spus că trebuie gândit un sistem de finanţare stabil. „Statul trebuie să acorde garanţii companiilor private şi asta nu doar acum, în criză. Intervenţia statului ar trebui să fie permanentă”, a subliniat Călburean.

Acesta consideră că viitorul construcţiilor vor fi lucrările de drumuri, apă şi canal, nu cele din segmentul rezidenţial. "Până la sfârşitul anului sperăm că încheiem contracte în construcţii de circa 20 milioane de euro", a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite