Banchetul celor mai bogaţi gurmanzi din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre cei mai bogaţi gurmanzi ai lumii vor ateriza în weekend la Bangkok, capitala Thailandei, pentru un ospăţ de pomină. Cina de gală va fi pregătită de şase bucătari de trei stele

Unii dintre cei mai bogaţi gurmanzi ai lumii vor ateriza în weekend la Bangkok, capitala Thailandei, pentru un ospăţ de pomină. Cina de gală va fi pregătită de şase bucătari de trei stele în Ghidul Michelin şi va fi servită la etajul 65 al unui hotel luxos din Bangkok.

Titlul marelui eveniment "Epicurean Masters of the World" (Maeştrii epicurieni ai lumii) se potriveşte cu preţurile. O masă costă un milion thai baht - echivalentul a 29.000 de dolari. Taxele şi serviciile nu sunt incluse. Deja 15 persoane au făcut rezervări la banchet, cărora li se vor alătura 25 de invitaţi. Restaurantul Dome din State Tower, de la Bangkok, spune că încă se mai pot face rezervări. Cei şase bucătari de top sunt aduşi din Franţa, Germania şi Italia şi vor prepara fiecare câte două feluri de mâncare pentru masă.

Oaspeţii, mari magnaţi

Ospăţul de 11 ore se va deschide cu o "creme brulee a foie gras", va continua cu biftec tartar japonez cu caviar, vrăbioare cu trufe franceze şi se va încheia cu turtă dulce şi îngheţată de unt sărat.

Fiecare fel de mâncare va fi însoţit de către un vin fin. Deepak Ohri, directorul restaurantului Dome, spune că participanţii la cină vor veni din întreaga lume: Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi SUA. Aceştia sunt magnaţi armatori din domeniul imobiliar şi din industria jocurilor de noroc. Dar nu a dezvăluit niciun nume. El a mai spus doar că profiturile vor fi donate în scopuri caritabile.

Scopul marelui festin

Principalul motiv al organizării festinului este de a demonstra lumii că Thailanda este o destinaţie de superclasă turistică şi o ţintă de investiţii. "Unii oaspeţi nu au fost niciodată în Thailanda. Dacă vor vedea acest oraş, poate că pe viitor vor investi aici", a spus Deepak Ohri. "Unii dintre oaspeţi au investit recent substanţial în Thailanda, dar nu au văzut-o niciodată. Ei vor veni şi vor aduce şi alţi musafiri. Este bine pentru turism", a adăugat el. Meniul este european în întregime, cu toate că bucătăria thailandeză este renumită. Restaurantul intenţionează să inspire şi să-i ambiţioneze pe bucătarii thai. Directorul acestuia a respins îngrijorările privitoare la mediu, ca efect al zborurilor care îi vor aduce pe oaspeţi: "Vor fi puţini turişti, iar preţurile vor fi mai mari".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite