Banca germană Commerzbank, cu ochii pe Carpatica?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce austriecii, francezii şi grecii au luat cu asalt piaţa bancară românească, a venit rândul germanilor să-şi contureze prezenţa în sectorul financiar din România.

După ce austriecii, francezii şi grecii au luat cu asalt piaţa bancară românească, a venit rândul germanilor să-şi contureze prezenţa în sectorul financiar din România.

Commerzbank, a doua mare bancă germană ca active, se află în discuţii privind preluarea Băncii Carpatica, a anunţat, ieri, agenţia Mediafax.

Astfel, după interesul slab manifestat de grupurile germane pentru piaţa financiară, concretizat prin prezenţa Allianz pe piaţa asigurărilor, şi de cea a HVB Bank în sistemul bancar, se prefigurează o nouă intrare.

Oficialii Carpatica infirmă zvonurile

"Banca germană Commerzbank este în prezent în discuţii cu Banca Carpatica şi este posibil ca până în toamnă să se poată vorbi de semnarea unei tranzacţii. Acţionarii Carpatica evaluează banca la 1,8-2 miliarde de lei (500-550 milioane de euro)", au declarat surse din piaţa bancară.

Nicolaie Hoanţă, directorul general al băncii Carpatica, subliniază, într-un comunicat remis Bursei de Valori, că "nu se poartă discuţii legate de participări la capitalul social al bancii Carpatica din partea Commerzbank".

Nici reprezentanţii băncii germane nu au confirmat discuţiile, însă nici nu au infirmat interesul pentru instituţia de credit din România. Acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC), tranzacţionate la prima Categorie a Bursei de la Bucureşti, au fost suspendate ieri, după ce cursul a urcat cu 15%.

Ultimul schimb a fost perfectat la cotaţia de 0,2530 lei/acţiune, iar emitentul a cumulat un rulaj de 196.066 lei şi un volum de 823.700 de titluri. La preţul de ieri, capitalizarea BCC a urcat la 452,40 milioane de lei, faţă de 393,39 milioane de lei la cât se situa la finalul şedinţei bursiere anterioare.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite