Banca Comercială concediază din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veteranii scumpi sunt înlocuiţi cu tineri ieftini sub pretextul reformei. Între 50 şi 100 de angajaţi ai filialei clujene a băncii cumpărate de Erste Bank vor fi puşi pe liber de la 1 ianuarie.

Câteva zeci de angajaţi ai sucursalei clujene a Băncii Comerciale Române (BCR) au fost anunţaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de conducerea băncii, că de la 1 ianuarie vor fi concediaţi.

Acestora li s-a sugerat că este mai bine să plece din proprie iniţiativă, astfel putând beneficia de salarii compensatorii. Este cea de-a treia reducere de personal efectuată de BCR, de la preluarea managementului de către proprietarul austriac, Erste Bank.

Cei cu experienţă au salarii prea mari

Unul dintre angajaţii disponibilizaţi a spus, sub protecţia anonimatului, că banca preferă să elimine persoanele mai vechi, cu prea multe drepturi dobândite în timp, venituri şi concedii, aducând tineri şi chiar studenţi, pe salarii net inferioare.

„Ne-au oferit posturi în alte sucursale, pe salarii mai mici, dar care presupun calificări mai pretenţioase. Vor de fapt să ne îndepărteze. Am preferat să plec, pentru că e o tensiune foarte mare, evaluări permanente, stres şi volum mare de muncă”, ne-a spus acesta.

Corneliu Cojocaru, purtătorul de cuvânt al BCR a declarat că disponibilizările demarate recent nu au nicio legătură cu vechimea sau venitul angajaţilor. Ar fi vorba de planul de eficientizare al noului acţionariat, demarat după finalizarea procesului de achiziţie.

Optimizare structurală

„BCR este în curs de a încheia practic, în cea mai mare parte, procesul de transformare, centralizare şi optimizare structurală, aşa cum a fost anunţat de la bun început.

Ca parte a acestui proces, acum se derulează o etapă care prevede desfiinţarea a circa 130 de poziţii din întrega noastră reţea naţională de unităţi şi corporate”, a precizat Cojocaru.

Acesta a mai susţinut că procesul se desfăşoară după o procedură clară, convenită cu organizaţia sindicală, fără a viza un judeţ anume ori o anumită categorie de angajaţi.

„Toţi salariaţii care ocupă poziţii ce vor fi desfiinţate pot candida, potrivit pregătirii profesionale, pentru alte poziţii în cadrul băncii”, a mai spus oficialul BCR, adăugând ca la Cluj, sunt vizaţi între 50 şi 100 de angajaţi.

image

Nu am fost anunţaţi de disponibilizări colective la BCR Cluj

image


Daniel Don
Director Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite