Banca Becali nu va avea viaţă uşoară în clubul miliardarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarea bancă a lui Gigi Becali (foto) are concurenţă serioasă pe piaţa bancară autohtonă, alte patru bănci multinaţionale dispunând de servicii de private-banking. În mediul de

Viitoarea bancă a lui Gigi Becali (foto) are concurenţă serioasă pe piaţa bancară autohtonă, alte patru bănci multinaţionale dispunând de servicii de private-banking.

În mediul de afaceri românesc, unii milionari cunoscuţi par a nu avea nicio problemă în a apela la serviciile viitoarei bănci patronate de latifundiarul din Pipera. Alţii sunt sceptici.

Potrivit ultimelor evaluări ale pieţei de private-banking, în ţara noastră ar exista aproximativ 70.000 de potenţiali clienţi pentru servicii bancare de private-banking. În prezent, băncile din România care au inclus în activitatea lor financiară astfel de servicii sunt: ING Bank, Unicredit Ţiriac Bank, BCR, BRD, Raiffeisen Bank şi Citibank.

Serviciul de private-banking este un serviciu de lux pentru clienţii importanţi cu potenţial financiar foarte mare prin afacerile pe care le derulează. În principal, serviciile de acest gen cuprind asigurarea consultanţei din partea unui bancher personal, dar şi a unor condiţii de lucru speciale cu instituţia bancară.

Clienţii de private-banking nu folosesc sucursalele obişnuite ale băncilor, ci sedii discrete, fără elemente de identificare. Acest tip de relaţie specială cu banca garantează prezenţa la orice oră a bancherului personal în orice zonă de pe glob s-ar afla clientul.

În România, clienţii care au în conturi cel puţin 100.000 de euro pot beneficia de toate ofertele unui serviciu de private banking.

Cu alte cuvinte, dobânzi şi comisioane mai avantajoase la credite şi dobândă şi tot felul de facilităţi privind asigurările sau posibilităţile de investiţii pe pieţele financiare internaţionale. Deci, bancherul personal are misiunea de a-i preciza clientului ce instrumente de plasare a banilor sunt cele mai avantajoase pentru acumularea de capital.

Pro şi contra private-banking marca Becali

Unul dintre oamenii de afaceri care s-au arătat interesaţi de o colaborare cu viitoarea bancă Becali este Irinel Columbeanu. Cunoscând toate tainele unui astfel de serviciu bancar, acesta ne-a precizat că pe viitor nu ar avea nicio problemă în a deveni potenţial client al băncii care va funcţiona în Palatul din Aleea Alexandru nr. 1.
"Din momentul în care banca va fi autorizată de Banca Naţională să funcţioneze, înseamnă că totul este cât se poate de în regulă cu această instituţie financiară. În ceea ce mă priveşte, nu văd absolut nicio problemă într-o posibilă viitoare colaborare cu această bancă", ne-a declarat Irinel Columbeanu.

Din tabăra scepticilor face parte Cristian Ţânţăreanu, "părintele" zonei rezidenţiale Paradisul verde de la Corbeanca. Nu că ar avea ceva cu viitoarea bancă a lui Gigi Becali, ci serviciile de private-banking nu îl atrag deocamdată.

"Eu, în general, îmi păstrez banii în conturile băncilor care fac parte din multinaţionale pentru că ele pentru mine prezintă maxima garanţie. Serviciile de private-banking pentru mine nu înseamnă mare lucru. Băncile mici care îţi oferă câştiguri mari nu mă interesează în momentul ăsta", arată Tânţăreanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite