Bamele tratează afecţiunile respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt puţin consumate în ţara noastră, bamele sunt apreciate de nutriţionişti pentru proprietăţile lor medicinale. Ele conţin vitaminele A, B şi C şi minerale, precum

Chiar dacă sunt puţin consumate în ţara noastră, bamele sunt apreciate de nutriţionişti pentru proprietăţile lor medicinale. Ele conţin vitaminele A, B şi C şi minerale, precum potasiu, calciu şi magneziu. De aceea la consumatorii de bame riscul unui infarct sau al unui accident vascular este redus.

De asemenea, specialiştii americani consideră că o dietă cu bame poate preveni unele forme de cancer, în special cel de colon.

Pentru supraponderali bamele sunt ideale deoarece furnizează doar 40 de calorii la 100 g. Datorită conţinutului ridicat de mucilagii, ele au şi proprietăţi emoliente, fiind recomandate în afecţiunile respiratorii: traheite, bronşite.

Tocăniţă de bame cu pui

Timp de pregătire: 45 de minute.

Calorii: 90.

Ingrediente: 500 g bame, 3 cepe, 3 ardei graşi, 3 morcovi, 2 roşii, 50 ml ulei de măsline, pătrunjel şi cimbru - după gust, un pui.

Mod de preparare: Se taie ceapa , ardeiul şi morcovii. Acestea se fierb la foc mic cu două linguri de ulei. Bamele se fierb separat cu două linguri de ulei şi se amestecă în vasul cu legumele aproape fierte. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, cimbrul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Puiul se prepară la cuptor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite