Opt zile în Baleare cu doar 365 de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt zile în Baleare cu doar 365 de euro!
Opt zile în Baleare cu doar 365 de euro!

Oferta este valabilă doar pentru europenii care au peste 55 de ani şi este lansată de guvernul spaniol pentru redresarea turismului.  Programul se va desfăşura în perioada 1 octombrie 2009 - 30 aprilie 2010, iar preţul include biletul de avion şi cazarea cu pensiune completă la hoteluri de patru stele. Vezi pe adevarul.es lista hotelurilor spaniole inscrise in program.

Văzând că numărul turiştilor străini care au vizitat Spania în acest an a scăzut cu 11%, guvernul iberic a lansat un pachet promoţional greu de refuzat: „European Senior Tourism“, prin intermediul căruia cetăţenii Uniunii Europene pot petrece opt zile în Spania cu doar 365 de euro de persoană.

Citiţi şi:


Promoţia include transport cu avionul dus-întors, cazare la hotel de patru stele, în regim de pensiune completă, activităţi recreative şi asigurare de călătorie. La dispoziţia turiştilor vor fi puse 32 de hoteluri de patru stele în unele dintre cele mai frumoase regiuni din Spania - Arhipelagul Baleare (în insulele Ibiza, Mallorca şi Menorca) şi în regiunea Andaluzia (în oraşele Malaga, Huelva şi Cadiz).

Chiar dacă programul este destinat celor peste 55 de ani, aceştia pot veni însoţiţi de persoane mai tinere, care vor plăti acelaşi preţ redus. „Pe 3 octombrie vor pleca primii turişti. Sunt două cupluri – doi tineri căsătoriţi însoţiţi de socri“, afirmă Liviu Cârstea, directorul general al Alltour, agenţie parteneră a programului. Reprezentantul agenţiei a punctat că acest program nu este însă foarte cunoscut în România din cauza lipsei de promovare. „Am lansat ofertele de o lună şi am vândut doar 30 de bilete“, a adăugat Cârstea.

Nopţi albe şi distracţie la maximum

Chiar dacă programul este destinat oamenilor peste 55 de ani, acesta include şi Ibiza, una dintre cele mai cosmopolite şi mai distractive locuri din lume. Ibiza, amplasată în Arhipeleagul Baleare, este renumită pentru multitudinea de cluburi de noapte, dar şi pentru peisajele mediteraneene pline de istorie. În Insulele Baleare clima este foarte blândă, temperatura nescăzând niciodată sub 14 grade Celsius. O altă destinaţie ce merită vizitată este Mallorca, numită şi „perla Insulelor Baleare”. Aici nisipul este alb, iar marea are culoarea turcoazului. Dacă ajungeţi în Mallorca, puteţi vizita foarte multe peşteri descoperite de cercetătorul român Emil Racoviţă.

La fel de frumoasă ca Arhipelagul Baleare este şi Andaluzia. Situată în sudul Spaniei, Andaluzia este un adevărat tărâm de tradiţii şi cultură. Dansurile flamenco, gastronomia specific spaniolă, arhitectura, plaja şi clima sunt doar câteva dintre punctele de atracţie ale acestei zone.

Peste 80.000 de locuri

În perioada octombrie 2009 - aprilie 2010 se desfăşoară ediţia-pilot a programului „Europe Senior Tourism“, la care sunt aşteptaţi peste 80.000 de turişti.

Iniţial, programul îi viza doar pe cetăţenii din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, însă în prezent a fost extins la 14 ţări europene, în care au fost organizate peste 100 de puncte de vânzare a biletelor pentru sejururi de 8, 15, 22 sau 29 de zile în Spania: Olanda, Belgia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Italia, Austria, Grecia, Portugalia, Danemarca, Franţa, Cehia, România şi Bulgaria.

Preţurile la care vor fi oferite sejururile vor fi scăzute pentru absolut toate ţările incluse, guvernul spaniol subvenţionând acest program cu suma de 150 de euro pentru fiecare turist sosit din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia, şi cu 100 de euro pentru cei sosiţi din restul ţărilor comunitare incluse în program.

Unde găsiţi promoţia

În program s-au înscris mai mulţi tour-operatori din România. Astfel, dacă doriţi să petreceţi o săptămână în Ibiza, Costa del Sol sau Mallorca, găsiţi pachetele „Senior“ la următoarele agenţii: Paralela 45, Perfect Tour, All Tour, Travel Buz, Virgin Tours, Reality Turism, Gerrom Tour, Giulexim, Alphatours, Best Holidays, Gama Travel, Fast Travel, Aerotravel, Mara Tour şi Infinity Tour.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite