Băjenie de frica aviarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

politic în străinătate. Ba că este gripă, ba că nu este... O fac intenţionat? Vor să ne vadă morţi (...) cum ni se opreşte inima de spaimă?", se enervau mamele ale căror copii spuneau,

politic în străinătate. Ba că este gripă, ba că nu este... O fac intenţionat? Vor să ne vadă morţi (...) cum ni se opreşte inima de spaimă?", se enervau mamele ale căror copii spuneau, plângând, că nu vor să se ducă la şcoală. şeful Direcţiei salubrizare din cadrul primăriei, Ovidiu Mateescu, a fost luat cu asalt de oamenii furioşi. "La primărie deja s-au trimis, spre ştampilat, adeverinţele de scutire pentru cei care lucrează sau merg la şcoală", i-a asigurat Mateescu.

Minimarketurile fac bani din carantină
Bătrânii, îngrijoraţi, şi-au procurat din timp stocuri de medicamente. "Vrem să stăm acasă, în carantină, şi autorităţile să ne gestioneze afacerile şi să ne dea bani", se lamentează unii. Cel mai bine o duc însă privatizaţii din perimetrul de siguranţă. Au ajuns aproape să se roage pentru prelungirea situaţiei de criză, cu gândul la câştigurile de pe urma izolării. "Nouă ne convine, că facem vânzare. Lumea nu o să mai poată ieşi să cumpere din altă parte şi toţi banii o să vină la noi", zâmbeau patronii. Nu au păsări. Cei care au găini, cred ei, au motive de îngrijorare pentru că sunt săraci. Reacţiile "celor săraci" spun altceva. La numai un kilometru de nasul autorităţilor, un adolescent a sesizat "apariţia" suspectă în mijlocul drumului a două găini moarte. Distanţa de la filtrul de dezinfecţie până la stârvuri a fost parcursă de angajaţii sanitar-veterinari, cu autoturismul, în mai mult de o oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite