Băimărenii, încurajaţi să circule cu autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul demarat de municipalitate în acest sens este dezvoltat la nivel european. Administraţia locală vrea să schimbe compor-tamentul cetăţenilor în deplasările zilnice de acasă la locul de muncă.

Împreună cu Societatea de Transport Local „Urbis”, primăria speră să-i determine pe băimăreni să folosească transportul public, în detrimentul autoturismelor personale.
În acest sens, autorităţile vor demara proiectul numit „Ad Personam” şi vor trimite luna aceasta 10.000 de scrisori către băimăreni, cu un chestionar despre modul în care se deplasează zilnic spre joburi.
„O mie dintre cei care vor răspunde chestionarului vor fi selecţionaţi, iar dacă se încadrează în grupul ţintă, vor beneficia, în luna septembrie, o săptămână de transport gratuit de acasă la locul de muncă şi invers”, explică Mariana Popescu, coordonatoarea proiectului.
„Ad Personam” a fost lansat la iniţiativa oraşului Modena din Italia în cadrul Programului Energie Inteligentă în Europa (IEE).
Proiect dezvoltat în 7 oraşe europene
Proiectul se adresează oraşelor medii, de 150.000 - 250.000 de locuitori, iar Baia Mare este singurul oraş din România inclus în acest proiect, alături de alte şase oraşe europene.
Proiectul a fost demarat în octombrie 2008, la nivel european, şi se va desfăşura pe perioada a 25 de luni calendaristice, iar bugetul alocat pentru cele şapte oraşe europene este de 1.387.389 de euro. Administraţia locală din Baia Mare va cheltui 57.000 de euro, iar restul cheltuielilor în proporţie de 85%, va fi acoperit din fonduri europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite