Baia Mare: Peste 150 de tineri şi-au etalat produsele gătite chiar de ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Nord din Baia Mare a organizat al treilea concurs studenţesc de tehnologie alimentară „COSTA 2009”

Studenţii băimăreni de la secţia de Inginerie a Produselor Alimentare din cadrul Universităţii de Nord s-au întrecut în arta gătitului. „Cei 150 de studenţi şi liceeni invitaţi au gătit pentru toate gusturile: produse de panificaţie, zaharoase, conserve vegetale, produse din carne şi alimente pentru diabetici”, a enumerat Anca Mihaly Cozmuţa, organizatorul acestui eveniment.

A treia ediţie


Produsele etalate de studenţi au reprezentat de fapt lucrările lor de final de an. La concurs au participat şi elevi de la profilele similare. „Este o punte între cele două forme de învăţământ”, a arătat Ioan Bonaţ, şeful catedrei de Tehnologie Alimentară de la Grupul Şcolar Tehnic din Baia Mare. Anul viitor organizatorii promit un concurs la scară şi mai mare.

Concurs cu premii în favoarea „iniţiaţilor”


Toţi participanţii au avut ocazia să guste din produsele expuse şi să voteze un câştigător. La final s-au acordat trei premii în bani, pentru fiecare secţiune în parte, la care s-au adăugat produse oferite de agenţii economici prezenţi. „Am învăţat să gătesc şi tare se mai bucură mama când îi iau locul în bucătărie”, a mărturisit Petruţa Timiş, studentă în anul III la „Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare”.

 Mai multe aflaţi în Adevărul de Seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite