Baia Mare: Au început înscrierile la grădiniţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru copiii care sunt deja la grădiniţă, înscriera a început deja, în timp ce pentru micuţii care abia la toamnă vor începe grupa mică, înscrierea va începe abia luna viitoare.

Băimărenii pot să-şi înscrie copiii la grădiniţă de la sfârşitul săptămânii trecute. „În momentul de faţă în Baia Mare funcţionează 34 de grădiniţe de stat, dintre care 24 sunt cu program prelungit, iar alte patru sunt unităţi şcolare particulare”, spune inspectorul Pavel Filip din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş. Înscrierile care au început din această lună se adresează copiilor care deja sunt la grădiniţă. Din luna iunie se va trece la înscrierea micuţilor care abia anul acesta intră în grupa mică.

Grădiniţele cu program prelungit, cele mai căutate

Locurile pentru grupa mică se stabilesc în funcţie de gradul de ocupare realizat la data de 1 iunie. Pavel Filip arată că bătălia cea mai mare se va da pentru locurile vacante de la grădiniţele cu program prelungit. „De câţiva ani încoace, părinţii vor să-i de pe copii la unităţile cu program prelungit din cauza serviciului lor”, precizează Pavel Filip. El mai spune însă că nimeni nu va rămâne pe dinafară.

„Preşcolarii ce nu vor prinde un loc la aceste grădiniţe vor fi preluaţi de alte unităţi cu program normal”, continuă inspectorul. ISJ Maramureş a suplimentat numărul de locuri disponibile pentru micuţii ce încă nu merg la şcoală prin înfiinţarea a două grupe la Şcoala „I.L. Caragiale”. Anul acesta, inspectoratul va mai înfiinţa alte două asemenea grupe la Şcoala Victor Babeş şi la Şcoala Alexandru Ivasiuc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite