Baia Mare: El este elevul cu cele mai multe medalii de aur la chimie din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Puşcaşu a obţinut săptămâna trecută medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie ce s-a desfăşurat la Ashgabat, Turkmenistan.

Vlad Puşcaşu încă nu a împlinit 19 ani, dar are un bagaj de cunoştinţe în domeniul chimiei mai bogat ca unele cadre didactice de profil. El a are la „activ” două medalii de aur şi trei de argint la olimpiadele internaţionale la chimie, plus numeroase premii I. Ironia sorţii este că la începutul clasei a VII-a, când a început să studieze chimia la şcoală, această materie nu era deloc pe placul lui, pentru că nu o înţelegea. „La vremea respectivă îmi plăcea matematica şi fizica. Nu prea eram pasionat de chimie”, spune olimpicul.

Un an mai târziu, a început să studieze şi această materie şi a ajuns la concluzia că-i place chiar foarte mult. S-a calificat la concursul naţional la chimie, unde a câştigat locul II. „M-a motivat foarte mult acel premiu. Am constatat că se poate şi am simţit că e pentru mine”, adaugă Vlad. Într-adevăr, el nu s-a înşelat.. Mărturie stau premiile obţinute în decurusul celor patru ani. Din clasa a VIII-a şi până în clasa a XII-a a obţinut în fiecare an premii la concursurile naţionale şi internaţionale.

Cel mai tânăr participant la internaţionala de chimie


În clasa a X-a a fost primul elev român ce a fost cooptat pentru faza internaţională a olimpiadei de chimie. „În general se califică elevi din clase mai mari. Am fost bucuros că am reuşit să ajung să concurez alături de alţi colegi de-ai mei din alte ţări, nu doar din alte oraşe”, mărturiseşte Vlad. S-a întors acasă cu medalia de argint, deşi se aşteptase doar la bronz. Olimpicul spune că nu există o reţetă a succesului, doar că înainte cu o lună înainte de fiecare concurs, alocă mai mult timp studiului ca de obicei.

Mai multe aflaţi în Adevărul de Seară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite