Baia Mare: Peste 80% dintre candidaţi au promovat la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baia Mare: Peste 80% dintre candidaţi au promovat la BAC
Baia Mare: Peste 80% dintre candidaţi au promovat la BAC

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş se aşteaptă la o creştere a procentului de promovabilitate după rezolvarea contestaţiilor.

Procentul de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din judeţul Maramureş este de 84,11%. Rata de promovare este mai mare decât la bacalaureatul din iulie, când a fost înregistrat un procent de 70,65%. Rezultatul ar putea să se modifice sensibil după rezolvarea contestaţiilor. La bacalaureatul de toamnă din Maramureş au fost înscrişi 1.803 candidaţi.

Cele mai multe dificultăţi întâmpinate de absolvenţii claselor a XII-a la bacalaureat au fost la proba scrisă de limba şi literatura română, unde din cei 686 candidaţi înscrişi au fost respinşi 169, iar unul dintre elevi a fost eliminat din examen după ce a fost prins că a încercat să copieze de pe fiţuici. Nici proba de matematică nu a fost mai uşoară, pentru că din cei 1.064 candidaţi care s-au prezentat la examen, 349 nu au reuşit să obţină note de trecere.

Elevii nemulţumiţi de rezultatele obţinute au avut posibilitatea să depună contestaţii, până ieri în jurul orei 20.00. În perioada 30 august -2 septembrie este programată rezolvarea contestaţiilor, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 3 septembrie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite