Baia Mare: cu un gram de păr, băimărenii îşi pot afla starea de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizele medicale din firul de păr în urma cărora se poate afla starea de sănătate se efectuează acum şi în Baia Mare

Analiza Minerală Tisulară sau analiza firului de păr se face în Baia Mare de doi ani. Această procedură este una dintre cele mai moderne, complete şi neinvazive metode de laborator pentru evaluarea stării de sănătate a unui pacient. Cu doar un fir de păr decinci centimetri lungime, omul poate să-şi afle nivelul celor mai importante minerale din organism: 30 esenţiale pentru sănătate şi 6 toxine.

Aparatul pentru determinarea exactă a nivelului de toxine din organism se găseşte doar în Italia, de aceea în Baia Mare ca şi în alte centre din ţară se face doar recoltarea eşantionului de păr, adică a unei şuviţe de un gram. Părul se ia din oricare din zonele capului sau a corpului. După recoltare părul se trimite la Bucureşti şi de acolo la marele centru din Italia.

Diferenţa dintre asceastă metodă şi cea tradiţională din sânge este că analiza sanguină indică nivelul de minerale existent în sânge în acel moment. Cea de-a doua, analiza medicală a firului de păr, măsoară nivelul mediu al mineralelor conţinute pe o perioadă de circa trei luni.

Această analiză determină totodată starea metabolismului pacientului din ultimele trei luni, dar şi faza de răspuns la stres şi tratamentul corespunzător. Se  indică creşterea randamentului profesional printr-o corectă remineralizare a organismului şi se determină tendinţa la maladii grave şi prevenirea acestora prin tratamentul cu integratori şi prin dieta adecvată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite